Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dragan Kocić

05. 03. 2013.  |   00:22

Eurosong protiv zdravog razuma?

Kada će više Evrovizija zvana Eurosong prestati da privlači pažnju javnosti? Ova famozna manifestacija u kojoj se organizatori nadmeću ko će da potroši veću količinu para ne bi li zasenio prethodne domaćine, je danas sve, samo ne takmičenje u muzičkom umeću. Demonstriraju se modni stilovi, seksualne orijentacije, vizuelni efekti, koreografije i performansi, a za pesme ko još mari... Epa, marim ja...

Moje 3

A naša tuga, čemer i jad su pregolemi. Upravo završena Beovizija je donela pregršt mladih i iskusnih izvođača, ali kao da niko nije imao pesmu. Šta je to što su tamo izvodli, verovatno samo oni znaju. Da li je moguće da autori pesama nisu mogli da smisle nešto upečatljivije od ovih anemičnih komada? Jesu li ovo upošte pesme ili neka nova, čudna, a meni nepoznata umetnost?

Žiri je očigledno imao težak zadatak da od prijavljenih pesma izabere ove koje su se takmičile. Kakve su tek bile ostale? Mada, verovatno njihova ulogi i nije toliko bitna s obzirom na sms papazjaniju.

I šta tu mogu da urade Maja Odžaklijevska ili Neša Galija? Ko će da potoši sms na njih...  Da su se bar potrudili da imaju nekakvu pesmu... Na kraju, naravno da će glasovi otići tamo gde je omladina koju prati armija sms manijaka, a to je dovoljno za pobedu.

Moje 3 su lepe, mlade, atraktivne. A pesma, očajna. Pa, valjda su zaslužile nešto malo bolje od Ljubavi koja je svuda? I šta sada očekujemo u tom Malmeu? Da se ne obrukamo? Teško...

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

05.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 01:36

Istina

Mislio sam da ste preterali, ali sam onda čuo pesmu...

Odgovori
uto

05.03.

2013.

EuroFan [neregistrovani] u 01:03

Pesma za decu . . .

Koliko ja znam, Decja pesma Evrovizije je u Novembru . . .
:)

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage