Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zorica Milenković

21. 04. 2016.  |   12:41

Glupo kvazinovinarsko pitanje?!

Grade se putevi, otvaraju fabrike, policijske ispostave, u mnogim gradovima postavljen po jedan kamen temeljac, a kreću i novi letovi sa našeg aerodroma. Divne vesti! To što se sve lepo dešava baš tokom predizborne kampanje i ugovori potpisuju baš uoči izbora, puka je slučajnost. Pa kad ćemo, ako ne sada na proleće, po lepom vremenu. I zato je stvarno glupo kvazinovinarsko pitanje zašto baš sada?!

Radujmo se. Više nećemo gaziti blato i lomiti noge po neuređenim ulicama i trotoarima. Grade se i restauriraju niške ulice. Dobro, možda je to moglo odavno. Dobro, malo šuta ostane tu i tamo i po koja zapušena kanalizacija,. Razumem, žurilo se jer možda se vremenske prilike promene i važno je da što pre završimo sa radovima, ispoštujemo rokove i imamo nove ulice i puteve. A zašto baš sada - stvarno je glupo pitanje!?

A kada smo kod rokova, pa oni su često, baš slučajno, pre neki dan istekli i ko je pre 4 godine, kada su postavljani ti rokovi, mogao da zna da će baš te 2016, tog 24. aprila da budu izbori i zato je stvarno mnogo glupo to kvazinovinarsko pitanje, zašto baš sada postavljamo kamen temeljac za Novi Niš, koji tako željno iščekujemo. Mada je trebalo i moglo možda i to da se uradi i 2013. ili 2014. ili 2015....

Zar vas nije obradovala vest da dobijamo još jednu policijsku ispostavu i to sa 100 policajaca? Zar niste odmah pomislili kako ćemo manje čekati u redovima i brže doći do ličnih dokumenata? Dobro, otvorena je tek nedavno, svečano uz vodeće ljude policije i grada koji su nam ukazali čast. Dobro, ona sada, uprkos svečanom otvaranju i NE RADI, a otvorena je u vreme kada su i u policiji „otpuštanja“. Međutim, ona je na najlepši način otvorena, u aprilu, na proleće! I zato je mnogo  glupo i kvazinovinarsko to pitanje zašto baš sada, pred izbore?!

O, konačno nam je došla low cost kompanija u Niš. Doduše, dugo smo na to čekali, mnogo puta slušali da ćemo sigurno dobiti nove letove u svet po povoljnim cenama. Pa dočekali smo! Zar to nije divno. I jeste divno, zaista! A to što je ta vest objavljena baš sada, baš pred izbore, to je slučajno i stvarno je glupo, kvazinovinarsko pitanje- zašto baš sada!

Hajde da dopustimo da je slučajnost, da su se kockice poklopile, da je sve splet slučajnih okolnosti. Neverovatnih, divnih okolnosti predizborne kampanje.

Ustvari, i jeste pomalo, možda ne baš glupo, ali recimo suvišno pitati zašto baš sada, jer odgovor se sam nameće. Uostalom, i šta ima tu da se pita. Uživaj u blagodeti i lepoti proleća!

U nedelju su izbori, a biće kiše, kažu meteorolozi. Zašto baš sad da padne kiša, nije nego!

Komentari (2)

ostavi komentar
čet

15.09.

2016.

Invekta [neregistrovani] u 13:41

Glupo pitanje

Samo neka se gradi i obnavlja, bolje ista nego nista kao sto kaze nas narod.

Odgovori
pet

22.04.

2016.

anonymoous [neregistrovani] u 08:10

Škola

Mogli su i školsko dvorište da asvaltiraju!

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage