Home  |  COVID-19  |  Od srede policijski čas od 20 do 5 ujutru, za starije od 65 zabrana celodnevna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

17. 03. 2020. Srbija

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Od srede policijski čas od 20 do 5 ujutru, za starije od 65 zabrana celodnevna

U Srbiji su do danas zvanično obolele 72 osobe. Vlada Republike Srbije je donela oduku da se od srede, od 10 sati potpuno zabrani izlazak na ulicu građankama i građanima starijim od 65 godina u gradovima i starijim od 70 u seoskim sredinama sa manje od 5000 stanovnika.

Kao drugu meru, koju je Aeksandar Vučić nazvao veoma oštrom, Vlada je odlučila da zabrani u potpunosti kretanje građana ulicama od 20 sati do 5 ujutru.

Od ove zabrane izuzeti su oni koji su na radnom zadatku, kao i oni koji rade treću smenu, dodao je predsednik naglasivši da su ovo nove, rigorozne mere, donete u cilju borbe protiv širenja virusa korona u našoj zemlji.

Kao razlog za uvođenje ovih pooštrenih mera i predsednik Srbije i premijerka Brnabić naveli su nedovoljnu disciplinu građana pa kako kažu one imaju za cilj da se obezbedi puna disciplina kako bi se smanjio stepen ugroženosti stanovništva.

Pored ograničenja kretanja građana, i Vučić i Brnabićeva su na press konferenciji govorili o tome da nema potrebe za panikom kada je snabdevanje u pitanju, te da su predviđene različite mere kako bi snabdevanje pogotovo najstarijih sugrađana bilo omogućeno.

U Nišu je Gradski štab za vanredne situacije doneo dodatne mere zaštite. One predviđaju zatvaranje kladionica, frizerskih i kozmetičkih salona, buvljaka, auto pijace, kockarnica.

Nove mere koje Štab kojim upravlja gradonačelnik Niša Darko Bulatović odnose se i na angažman sestara i vaspitačica iz Pčelice u call centrima za pomoć penzionerima i zdravstveno ugroženom stanovništvu. Vozila Pčelice će se ustupiti Studentskom centru Niš kako bi mogli da razvoze hranu.

Skupštine stanara su zadužene da se pobrinu za dezinfekciju zgrada i da stanare upoznaju sa merama za suzbijanje zaraze. Bulatović i koordinator štaba epidemiolog Žarko Ranković su pozvali građane da poštuju mere jer u skladu sa njihovim poštovanjem biće i smanjena mogućnost zaraza virusom korona.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

18.03.

2020.

Marina [neregistrovani] u 18:45

Kazna

Da li su propisane novčane kazne do 150.000 din za one koji ne poštuju odredbu o vremenu boravka na ulicama?

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage