Home  |  COVID-19  |  Od četvrtka se zatvaraju svi ugostiteljski objekti u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

19. 03. 2020. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Od četvrtka se zatvaraju svi ugostiteljski objekti u Nišu

Gradski Štab za vanredne situacije grada Niša naložio je zatvaranje svih ugostiteljskih objekata u gradu do okončanja vanrednog stanja.

Ovom naredbom obuhvaćeni su restorani, kafane, kafići, barovi a njom jedino nisu obuhvaćene kuhinje ugostiteljskih objekata u kojima će se vršiti preuzimanje hrane kao i dostava iste građanima. Naredba stupa na snagu od četvrtka, 19.03.2020. godine.
Pored ove naredbe, krizni štab je naložio i dezinfekciju vozila javnog prevoza kao i svih zelenih pijaca u gradu, dok se do kraja vanrednog stanja potpuno zatvaraju sve robne pijace.

Od srede uveče je stupio na snagu policijski čas od 20 sati uveče do 5 ujutru a tačno u 20 brojne Nišlije su aplauzom pozdravile medicinsko osoblje koje je na prvoj liniji odbrane od širenja korona virusa od kog je do sada potvrđeno obolelo 89 naših sugrađana. Kao posebno pogođena mesta virusom korona pominju se Kikinda, Beograd i Niš, mada svakog dana stižu potvrde o obolelima i iz drugih gradova.

U Nišu ni juče nisu nigde mogle da se nađu zaštitne maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju pa se sve više građana može videti sa improvizovanom zaštitom preko nosa i usta.

U sredu ujutru su na kratko obustavili rad radnici "Jure" i "Šinvona", zahtevajući da im se podele maske i zaštitne rukavice bez kojih od početka epidemije rade. Tenziju su dodatno pojačale vesti o zaraženoj radnici iz jedne druge fabrike.

I "Leoni" je obustavio rad ali je kao razlog navedeno da partnerske firme u inostranstvu trenutno ne proizvode dovoljno delova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage