Home  |  COVID-19  |  Broj obolelih u Srbiji do sada 103, uvode se nove mere Vlade Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

19. 03. 2020. Srbija

Autor: I.P. Izvor: City radio

Broj obolelih u Srbiji do sada 103, uvode se nove mere Vlade Srbije

Od petka, od 8 ujutru, se naredbom Vlade Srbije potpuno ukida prelazak granica Srbije za drumski, železnički i rečni saobraćaj. Takođe se, od sutra u podne potpuno obustavlja međugradski saobraćaj, vozni i autobuski, dok će još uvek moći da se ide putničkim automobilima. U naredna 72 sata biće doneta odluka o produženju vremena trajanja "policijskog časa".

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da u narednih sedam dana građani Srbije moraju da budu najpažljiviji. On je izneo podatak da su u Srbiji do sada obolela od korone 103 čoveka a da je šestoro u teškom stanju i na respiratorima, dok je jedna osoba u kritičnom stanju. 

71 180 naših građana sa područja Nemačke, Italije je ušlo u zemlju. Vučić je objasnio da država ima mehanizam da prati da li se određeni brojevi telefona koji su ovde u romingu kreću (podvukao je da to ne znači da se prisluškuju) i da se tako došlo do zaključka da ne poštuku meru samoizolacije.

Penzioneri će moći da kupuju  u nekim tržnim centrima, jednog  ili dva dana u nedelji od 4 do 7 ujutru.

"Mi želimo da obeshrabrimo penzionere da i tada dolaze zato smo izabrali taj termin. Da smo mogli da obezbedimo termin od 2 do 3 ujutru i to bi smo uradili". - istakao je Vučić i pozvao ljude starije od 65 godina da ne izlaze iz kuća.

U narednim danima doneće se odluke o proširenju vremena "policijskog časa".

"Gledaćemo da što više vremena provedemo u izolaciji jer smo samo u ova dva dana spasili na desetine hiljada života" - rekao je Vučić i pozvao je ljude da nema potrebe da se skladišti hrana po kućama jer kako je rekao "brašna imamo za 2 godine", toliko da možemo da izvozimo.

Vučić je najavio da će se od sledeće nedelje ustaliti snabdevanje građana maskama, dezinfekcionim sredstvima a posebno se zahvalio zatvorenicima u kazneno popravnim zavodima koji volonterski  prave maske te je najavio da će razmotriti  "akt milosti" za one koji su počinili  lakša krivična dela zbog pokazane humanosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage