Home  |  COVID-19  |  Nove naredbe Kriznog štaba u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

22. 03. 2020. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

Nove naredbe Kriznog štaba u Nišu

Krizni štab za vanredne situacije u Nišu na današnjoj sednici usvojio je novi set mera za sprečavanje širenja virusa COVID-19 u gradu. U Nišu je trenutno 31 oboleli, od toga je 10 na bolničkom lečenju a 21 na kućnom. Četiri pacijenta su na respiratorima.

Naređeno je da se zatvore sve gradske pijace sem Kvantaša, koji ostaje otvoren samo za snabdevanje piljara i dragstora. Od danas su zatvoreni i parkovi, izletišta, restorani na benzinskim stanicama.

Ove mere podrazumevaju i dodatne u vezi ponašanja prodavaca na kvantaškoj pijaci i piljarama, gde je predviđeno odvojeno rukovanje plaćanjem i pakovanjem robe, dok je za prodavce obavezna upotreba zaštitnih maski i rukavica. Biće zabranjeno i dodirivanje voća i povrća od strane građana.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović je rekao da će komunalna inspekcija kontrolisati sprovođenje tih naredbi.

Pored ovih mera, za građane Niša je važno da znaju i da će niška Toplana u nedelju grejati do ponoći a kasnije neprekidno u toku vanrednog stanja.

Na građane se apeluje da poštuju naredbe Vlade Srbije i kriznog štaba da ostaju u kućama i ne šetaju gradom bez preke potrebe.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage