Home  |  COVID-19  |  Od danas otvaranje zelenih pijaca i nekih radnji, kraći policijski čas, šetnja za 65+
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

21. 04. 2020. Srbija

Autor: I.P. Izvor: City radio

Od danas otvaranje zelenih pijaca i nekih radnji, kraći policijski čas, šetnja za 65+

Vlada Srbije je saopštila da se, počevši od utorka, 21.aprila, ublažavaju neke mere za suzbijanje širenja epidemije korona virusa.

Kako su saopštili iz Vlade Srbije, dan nakon najdužeg policijskog časa koji je trajao 4 dana, ponovo počinju sa radom zelene pijace, na otvorenom i zatvorenom, a otvaraju se i  zanatske radnje uz primenu obavezujućih zaštitnih mera.

Sa radom mogu da otpočnu  automehaničari, vulkanizeri, obućari, krojači, hemijska čišćenja, škole za obuku vozača kao i poslodavci iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.

Posle mesec i po dana potpunog karantina, odlukom Vlade, moći će da konačno izađu u šetnju i starije osobe od 65 godina. To će biti moguće utorkom, petkom i nedeljom od početka policijskog časa u 18 sati pa do 1 noću, u trajanju od pola sata i u prečniku 600 metara od kuće.

Sačekaće se još sa otvaranjem kozmetičkih i frizerskih salona a takođe i tržnih centara a takođe se još uvek ne razmišlja o povratku đaka u školske klupe i dece u vrtiće.

Ove mere Vlada kako su istakli je donela jer, prema mišljenju epidemiologa, Srbija dobro stoji u epidemiološkom smislu.

Od utorka će policijski čas umesto u 17 počinjati u 18 sati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije