Home  |  COVID-19  |  I aplauzi za medicinske radnike i buka protiv diktature sinoć u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

27. 04. 2020. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

I aplauzi za medicinske radnike i buka protiv diktature sinoć u Nišu

U nedelju uveče, nakon uobičajenog pozdrava medicinskih radnika aplauzom u 20 sati, sa brojnih balkona i prozora u raznim delovima Niša začuli su se zvižduci, trube, glasna muzika, udarci u metalne predmete.

Na taj način, neke Nišlije su se odazvale pozivu inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front da bukom poruče da će se boriti za slobodnu, solidarnu i demokratsku Srbiju.

"Posledice otimanja države od građana, uništavanja institucija i centralizovanja moći u rukama kriminalne elite, su enormo bogaćenje ekipe bliske vlasti i sve teži uslovi života i rada za veliku većinu naših građana. Srbija će se izboriti sa korona virusom, ali će se izboriti i sa kriminalnom političkom elitom koja nam je okupirala i otela državu. Svaki dan digni glas! Bukom protiv diktature u 20:05h" - poručili su iz dve inicijative građanima Srbije i dodali - "Pretnjama, pritiscima i nasiljem prema neistomišljenicima, skoro potpunom kontrolom i zloupotrebom medija, partijskim preuzimanjem pravosuđa, kao i ucenama i ekonomskim ugnjetavanjem velikog broja građana, režim je Srbiju doveo korak do diktature. Vanredno stanje i globalna kriza COVID 19, učinili su stvari očiglednim."

U Nišu je buka pravljena u centru grada, na Paliluli, kod Margera, blizu Učitelj Tasine škole, u Duvaništu, Durlanu, na Bulevaru Nemanjića i još nekim drugim delovima. Na brojnim objavama na društvenim mrežama može se videti da su Nišlije, svirale, puštale muziku, zviždale i lupale u metalne predmete.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije