Home  |  COVID-19  |  Policijski čas za prvomajske praznike od četvrtka u 18 do ponedeljka u 5 sati
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

28. 04. 2020. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

Policijski čas za prvomajske praznike od četvrtka u 18 do ponedeljka u 5 sati

Iako je od početka ove nedelje došlo do dodatnog ublažavanja mera za sprečavanje širenja kovid-19, uz otvaranje nekih radnji i zelenih pijaca ipak je, za prvomajske praznike, najavljena još jedna, višednevna zabrana kretanja na teritoriji cele Republike Srbije.

Krizni štab je u ponedeljak pozvao građane na strpljenje i saopštio da je odluka o još jednom, mnogosatnom policijskom času, preporuka struke "zasnovana na medicinskim dokazima i iskustvima drugih zemalja".

Ta disciplina je tvrde potrebna kako bi se stekao kolektivni imunitet.

“Znam da smo dosta bili zatvoreni u kućama u prethodnom periodu, poželili smo se druženja, izlazaka i lepog vremena i znam da nikom od nas nije prijatno niti sa velikim oduševljenjem prihvata zatvaranje u kućama, ali, apelujem, strpimo se još malo”, rekla je ispred Kriznog štaba, epidemiolog Kisić Tepavčević.

Mnogi građani ovu meru nisu dočekali sa opravdavanjem i jedan broj njih to objašnjava nelogičnostima, koje građane, iscrpljene od nametnutih oštrih mera izolacije, zbunjuju. Zbunjuje na primer, kako se procenjuje da nije riskantno da se ljudi vrate u teretane,u fabrike i na druga radna mesta a riskantno je da se na bezbednoj udaljenosti,  i sa maskama na licu,  šetaju po suncu. Takođe, zbunjuje kako je manje riskantno u dugim redovima čekati ispred supermarketa, kako bi se snabdeli za dane u karantinu od boravka na čistom vazduhu sa porodicom.

Kako god, kako su istakli na konferenciji za medije, kakva god konačna odluka političara bila u vezi najavljenog prvomajskog "zatvaranja" struka čvrsto stoji iza preporuke da je neophodno, kako bi se pripremili  za buduće dane.

Penzioneri će ponovo moći u kupovinu u četvrtak od 4 do 7 ujutru.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije