Home  |  COVID-19  |  U sredu ukidanje vanrednog stanja, policijski čas do četvrtka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

05. 05. 2020. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

U sredu ukidanje vanrednog stanja, policijski čas do četvrtka

Ukoliko Narodna skupština u sredu zaseda i glasa za ukidanje vanrednog stanja, u četvrtak bi trebalo da dođe i do prestanka zabrane kretanja za građane, najavio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

O predlogu Ministarstva odbrane u ponedeljak se izjasnila i Vlada Srbije i dala saglasnost da se vanredno stanje ukine jer je uspostavljen aktivan epidemiološki nadzor nad zaraznom bolešću COVID-19.

"Kao rezultat primene preventivnih mera došlo je do usporavanja epidemijskog toka i došlo je do pada intenziteta aktivnosti virusa.
Imajući u vidu sve trenutne parametre, u predlogu koji je upućen Narodnoj skupštini navodi se da se COVID-19 više ne može smatrati oboljenjem od javno-zdravstvenog značaja koje predstavlja opasnost najvišeg stepena rizika, odnosno javnu opasnost koja ugrožava opstanak države i njenih građana." - navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Članovi Kriznog štaba, epidemiolozi, međutim, upozoravaju da će i posle ukidanja vanrednog stanja, pandemija i dalje biti na snazi, što znači da građani i dalje treba da se pridržavaju nekih propisanih pravila. Neće biti dozvoljena okupljanja, škole neće početi sa radom. U toku prethodne i ove nedelje, već je došlo do ublažavanja mera, pa su pored otvaranja zanatskih radnji i pijaca, ove nedelje i ugostitelji pozvani da otvore svoje objekte, a uspostavlja se i međugradski saobraćaj.

U mnogim gradovima, ipak, nije došlo do otvaranja kafića i restorana, jer, kako kažu vlasnici, mere koje moraju da se primenjuju još uvek nemaju uslova da ispune, pogotovo kada je reč o broju ljudi na određenom broju kvadrata a problem je i što još uvek policijski čas počinje u 18 sati kada, zapravo mnogi od njih uobičajeno imaju najviše gostiju. Zbog toga su se odlučili da još malo sačekaju sa početkom rada.

I u vozilima gradskog prevoza moraće da se poštuju propisane mere o dozvoljenom broju putnika ali i zaštitnoj opremi, koje će kažu biti istaknute na svakom vozilu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage