Home  |  COVID-19  |  Mere zaštite od koronavirusa ponovo na snazi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

24. 06. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City Radio

Mere zaštite od koronavirusa ponovo na snazi

Nakon što su stručnjaci dali preporuke za nošenje maski u zatvorenom prostoru i procenili da je u gradskim i međugradskim autobusima maska obavezna, građani Niša češće se mogu videti sa njima na licu.

Čini se da smo se neko vreme opustili, ali se sada opet vraćamo na staro. Kako kažu u apotekama, ponovo je povećana prodaja maski, rukavica i sredstava na bazi alkohola. Da bi se ušlo u pojedine prodavnice, neophodna je maska, dok se druge još uvek nisu odlučile za to već je sve u vidu preporuke.

U autobuse se ne može ući bez maske, a kako kažu kondukteri, osobe koje je nemaju moraće da izađu iz vozila. Da li će, kako je najavljeno, postojati posebni kontrolori koji će proveravati da li neko nosi masku, još uvek nije poznato.

Kako su poručili stručnjaci, preporuka je da se maska nosi svuda gde postoji mogućnost za kontakt sa drugom osobom na udaljenosti manjoj od jednog metra, a duži od 15 minuta. Naglasili su da sami treba najviše da vodimo računa da li ćemo i na koji način poštovati zaštitne mere.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage