Home  |  COVID-19  |  Povećava se broj zaraženih koronavirusom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

26. 06. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City Radio

Povećava se broj zaraženih koronavirusom

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus pozitivno 193 od testiranih 8.495 osoba, a jedna osoba je umrla. Na respiratoru je trenutno 26 osoba. Ukupno je bilo 13.565 zaraženih osoba od 374.875 testiranih. Umrlo je 165 osoba, a procenat smrtnosti je 1.95%, kažu zvanični podaci.

Nakon završetka izbora stručnjaci su počeli da upozoravaju da bi epidemija opet mogla da bukne. Kako su tada rekli, problem je bio sa studentskim domovima i studentima koji se vraćaju svojim kućama. U medijima se pojavljivala i informacija da su veliki rizik i javna okupljanja sa velikim brojem ljudi, kao što je bila utakmica Kupa između Partizana i Vojvodine. Rizičnim se smatra i posećivanje noćnih klubova, svadbe, mature, ali i prijemni na fakultetima. Trenutno se razmatra uvođenje striktnijih mera.

Najviše zaraženih i dalje ima u SAD-u, nešto manje od 680 hiljada zaraženih, uz skoro 35 hiljada umrlih. Slede Španija, Italija, Francuska, Nemačka i Velika Britanija sa više od 100 hiljada slučajeva zaraze. U 10 zemalja koje su najviše pogođene ovim virusom spada i Kina, na sedmom mestu, kao i Iran, Turska i Belgija. Srbija se nalazi na 39 mestu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage