Home  |  COVID-19  |  Sve veći broj mladih zaražen koronavirusom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

16. 07. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City radio

Sve veći broj mladih zaražen koronavirusom

U novoj kovid ambulanti, koja je prošle nedelje otvorena u centralnom objektu Doma zdravlja, počelo je da se obavlja PCR testiranje za one koji imaju simptome koronavirusa. Na Institutu za javno zdravlje, u kome je bilo gužvi, od sada će se obavljati testiranje samo zdravih osoba.

Kako kažu u Domu Zdravlja, u centralnom objektu nema gužvi i svi brzo stižu na red, jer simultano radi 4 lekara.

„Testiranje se odvija u objektu, od 7 do 10 sati. Pacijenti se sa uputom lekara se javljaju ovde. PCR testiranja radimo po strogim indikacijama. Dakle, za osobe koje su bolesne i imaju simptome u vidu temperature ili respiratornih problema i za one koji su na serološkom testiranju IGM pozitivne pa su sumnjive na prisustvo virusa“, rekla je Danijela Cvetković, načelnica službe za zdravstvenu zaštitu odraslih. Dodala je da se testiranje zdravih osoba i dalje odvija na Institutu kako bi se odvojili bolesni od zdravih pacijenata.

Cvetkovićeva naglašava da je sve veći broj mladih zaražen koronavirusom, čak preko 60 ili 70 odsto.

„Preovladavaju oni od 25 do 45 godina. Izgleda da se stariji bolje paze. Onih koji imaju preko 65 godina znatno je manje“, rekla je ona.

Lekari su ti koji prema indikacijama odlučuju koga će poslati na PCR testiranje. U Domu zdravlja naglašavaju da postoji dovoljan broj PCR testova i da se sve odvija u najboljem mogućem redu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage