Home  |  COVID-19  |  Određena visina novčanih kazni za nepoštovanje mera u suzbijanju kovida
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

10. 09. 2020.

Autor: Marija Jevremčević Izvor: City radio

Određena visina novčanih kazni za nepoštovanje mera u suzbijanju kovida

Na trećoj po redu Sednici Grada Niša, održanoj u Oficirskom domu, usvojena je dopuna Odluke o komunalnom redu i odlučeno je da se uvedu nove mere za rad ugostiteljskih objekata, kao i kazne ukoliko se mere prekrše, s obzirom da do sada Prekršajni sud nije imao osnova da odredi kazne za prijave koje su inspektori pisali ugostiteljima.

Radno vreme ugostiteljskih objekata će biti skraćeno zbog velikog broja sugrađana koji se vraćaju sa letovanja, početka školske godine i povratka studenata u studentske domove, rekao je Boban Džunić.

Po tački Dopune odluke o komunalnom redu, a po članu 90a, koji je nov član, uvedene su nove mere, pa će se sa 150 hiljada dinara kazniti za prekršaj pravno lice, novčanom kaznom u iznosu od 75 hiljada dinara kazniće se preduzetnik i kaznom od 25 hiljada dinara kazniće se odgovorno lice i fizičko lice.

"Upravo ovo daje osnovu da Prekršajni sud može da ima osnovu za izricanje mera, odnosno kazni", istakao je Boban Džunić.

Džunić navodi da su do sada objekti na otvorenom radili do dva sata iza ponoći, a oni u zatvorenom do ponoći, a od sad će oni koji imaju mogućnost da rade na otvorenom raditi do ponoći, a u zatvorenom do 21 čas.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage