Home  |  COVID-19  |  Troje učenika u Nišu zaraženo koronavirusom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

08. 10. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Troje učenika u Nišu zaraženo koronavirusom

Troje učenika u niškim osnovnim školama zaraženo je koronavirusom. Učenici se trenutno nalaze u izolaciji na kućnom lečenju.

Do sada je bilo nekoliko slučajeva zaražavanja učenika koronavirusom. Trenutno je troje dece zaraženo virusom i to dva učenika u seoskim školama: OŠ Vožd Karađorđe u Matejevcu i OŠ Desanka Maksimović u Čokotu, kao i jedan učenik centralnoj školi u NIšu  OŠ Sveti Sava, kaže Dragan Gejo, načelnik školske uprave u Nišu.

Gejo kaže da su učenici dobro i da se nalaze u izolaciji na kućnom lečenju. Što se tiče nastavnog osoblja i druge dece koja su sa njima pohađala nastavu, nema opsnosti od zaražavanja jer su svi učenici u školi nosili maske, te nije bilo direktnog kontakta. Prema preporuci Instituta za javno zdravlje nastava se odvija kao i do sada, uz kontrolu zdravstvenog stanja učenika iz odeljenja u kojima su registrovani oboleli. Dodaje da su neku od učenika bili na paizi kada su se razboleli.

Među nastavnim i drugim školskim osobljem nema obolelih, do sada je bio zaražen samo jedan sekretar.

Zadovoljan sam trenutnom situacijom i kako se odvijaju stvari u školama kada je pitanju školska Uprava i sam Grad Niš, ističe načelnik školske uprave. Dodaje da nije vreme za opuštanje i da je poštovanje mera zaštite neophodno, jer je pred nama neizvesna jesen.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage