Home  |  COVID-19  |  Infektivna klinika puna, hala Čair spremna za nove pacijente
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

COVID-19

23. 11. 2020. Niš

Autor: M.J. Izvor: City radio

Infektivna klinika puna, hala Čair spremna za nove pacijente

Infektivna klinika u Nišu nema više mesta za nove pacijente. KC Niš i hala Čair očekuju novi priliv pacijenata iz Niša, južne Srbije i Beograda.

Goran Mitrović, zamenik direktora Infektivne klinike u Nišu rekao je za City radio da su mesta na Infektivnoj zauzeta i da se pacijenti šalju u novi Klinički centar i halu Čair.

U Infektivnoj klinici je u poslednjih desetak dana za 24 časa bilo preko sto pregleda. Veći broj je upućen u novi Klinički centar, prvi su zadržani na Infektivnoj klinici, koja je u ovom trenutku puna. Nemamo nijedno prazno mesto.  U KC Niš imaju neko prazno mesto, ali nisam siguran koliko, izjavio je Mitrović.

Klinička slika pacijenata na Infektivnoj klinici je srednje teška do teška, dok su u hali Čair smešteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Na Infektvnoj klinici su  sve to srednje teške i teške kliničke slike. Dosta ima pacijenata iz onih mesta koja gravitiraju ka Nišu. Tu spada Negotin, Zaječar, Bujanovac, Preševo i Vranje, dodaje Mitrović.

Pacijenti kojima je neophodan visok dotok kiseonika su na takozvanim  High flow aparatima koji omogućavaju da pacijenti imaju i do 70 litara protoka kiseonika, objasnio je Mitrović.

Većina pacijenata na Infektivnoj klinici  je na anti virusnoj terapiji, to je terapija koja se primenjuje svuda u svetu za Kovid, ističe Mitrović.

U hali Čair je za sada šest pacijenata, samo jedan je na kiseoničnoj maski, svi ostali imaju lakšu kliničku sliku. Očekuje se priliv novih pacijenata iz Beograda, naveo je zamenik direktora Infektivne klinike Goran Mitrović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage