Forum

Odgovori Prijavi moderatoru
city.radio

City radio

27. 02. 2015. 18:57

Znamo li kako zaista izgleda ono što nas okružuje?

Iako Zakon o zaštiti potrošača predviđa da moramo biti pravovremeno i potpuno informisani o stanju životne sredine na brojnim forumima se mogu čuti i videti pitanja zabrinutih građana o potencijalnoj štetnosti pojedinih uređaja u neposrednoj blizini njihovog radnog I životnog prostora. Pogotovo se to odnosi na antenske sisteme mobilnih telefonija ili na trafo stanice ali bojazan se javlja i kada su sami brojni kućni aparati ili dečije igračke u pitanju. Da li pružaoci usluga na nedvosmislen način saopštavaju potencijalnu opasnost sopstvenih usluga po zdravlje ljudi? Da li su na proizvodima za masovnu upotrebu dovoljno vidljiva i jasna upozorenja na koji način eventualno proizvod može biti štetan po zdravlje korisnika?

Odgovori Prijavi moderatoru
sasa.nis

sasa.nis

28. 02. 2015. 13:10

wi-fi

Imao sam priliku da razgovaram sa covekom koji se bavi merenjem elektromagnetnih zracenja emisionih sistema radio i tv stanica. On mi tvrdi da mnogo vecu pretnju po zdravlje ljudi predstvalja bezicni internet koji je sada masovno zastupljen u domacinstvima. Wi-fi ruteri su prava tempirana bomba i treba ih izbegavati, a ja nisam primetio da neko od prozvodjaca uopste upozorava na to.

Odgovori Prijavi moderatoru
zile

zile

28. 02. 2015. 13:15

mobilni telefoni

A sta je sa mobilnim telefonima? Da li smo svesni koliko vremena u toku dana provedemo razgovarajuci mobilnim, i kakvo je to zracenje za nas mozak? Naravno da ovaj vid stetnog uticaja na organizam nije trenutan, ali nakon 10ak godina intenzivne navike stalnog telefoniranja, posledice mogu biti fatalne!

Odgovori Prijavi moderatoru
jelena

jelena

28. 02. 2015. 13:21

antena

Na zgradi gde zivim postoji TV antena i uopste nam nije svejedno. Pisali smo vise puta peticiju da se to ukloni sa krova nase zgrade, ali kao da nema ko to vidi, niti cuje. Pitam se sta na je ciniti, i da li je zaista zracenje televizijskih antena toliko beznacajno, da mi, stanari nemamo razloga za paniku?

Odgovori Prijavi moderatoru
turist12

http://www.turisttrade.com/

01. 03. 2016. 13:21

Re:wi-fi

Sve je to jasno, ali se ne moze izbeci. Svuda je oko nas i sve zraci, od telefona do najsitnijih uredjaja. Prosto, zivimo sa tim i nadamo se najboljem.