Home  |  Izbori 2017  |  Žarko Obradović: “Vučić najubedljiviji kandidat“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

13. 03. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Žarko Obradović: “Vučić najubedljiviji kandidat“

Aleksandar Vučić u kampanji govori o konkretnim stvarima koje je uradila i koje će uraditi ova vlast, kaže za City radio potpredsednik SPS-a Žarko Obradović. On ističe da SPS nije podržala Vučića samo da bi bila deo vlasti već da bi zajedno sa kolicionim partnerom (SNS) nastavili da vode Srbiju na najbolji mogući način. Obradović smatra da izbori neće biti laki, ali veruje u pobedu Vučića.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović kaže da je Aleksandar Vučić najubedljiviji kandidat u kampanji za predsedničke izbore, a svoje tvrdnje potkrepljuje time da jedino on govori o konkretnim stvarima koje su urađene i koje treba uraditi. To je prema mišljenju Obradovića razlika između Vučića i drugih opozicionih kandidata, koji kako kaže, u kampanji  govore „samo da ne bude Vučića“ uz opasku da  opozicioni kandidati ništa drugo suštinski ne nude. Kada je reč o podršci SPS-a Vučiću, Obradović podseća da su dve stranke koalicioni partneri od 2012. godine i da zajedno već pet godina „uspešno rade“.

„Sasvim je logično da ako ste deo vladajuće koalicije a do pre dvadesetak dana bilo je reči da će opozicija izaći na izbore sa zajedničkim kandidatom, da i vlast ima jednog kandidata“, kaže Obradović.

On dodaje da je logično da to bude upravo Vučić kao predsednik Vlade Srbije.

Komentarišući izjave pojedinih analitičara, da će se SPS „utopiti“ u SNS kao i da postoji opasnost po ovu stranku da izgubi identitet, Obradović smatra da takve analize „ne stoje“ i zamera im zbog čega na primer ne pominju Demokratsku stranku.

„ Ti analitičari ne pominju DS da će možda izgubiti identitet jer imaju 5 procenata podrške birača, sad zamislite kad neko ima toliko mali rejting i podržava nekog kandidata a postoji verovatnoća da u skorije vreme neće ni biti u parlamentu, u odnosu na nas koji imamo 12 ili 14 procenata podrške, gde je tu logika“, pita Obradović.

On smatra da se takve analize koriste kao deo kritike na račun SPS-a, i dodaje da su u ovoj stranci svesni da se sa namerom tako nastupa kako bi se pokolebalo biračko telo SPS-a, ali kako kaže od toga nema ništa.

„ Mi smo na sednici na kojoj su učestvovali članovi glavnog odbora na kojima su bili predsednici opštinskih, okružnih, gradskih i pokrajinskih zajednički i jednoglasno doneli odluku da Vučić bude kandidat SNS-a i SPS-a za predsednika Srbije“, ističe Obradović.

Komenarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića u kojoj je rekao da SPS uvek podržava pobednike, Obradović negira teorije da je Dačić podržao Vučića samo da bi bio deo vlasti.  Obradović za svog lidera kaže da je političar koji ume najbolje da proceni političku situaciju u zemlji i da nije poenta njegove izjave „biti sa pobednikom“ već znati ko je u ovom trenutku najbliži građanima, a to je kako kaže Vučić“.

Obradović je ubeđen da na predstojećim izborima sledi „teška borba“ i da ništa nije sigurno unapred.

„Treba puno raditi, građanima mnogo reći, i drago mi je što je Vučićev plan kampanje takav da će uspeti da stigne u što veći broj mesta i što će razgovarati sa što više građana“, kaže potpredsednik SPS-a.

U učestale izjave iz redova pojedinih opozicionih stranaka ali i najače vladajuće stranke(SNS) da na dan izbora može doći do nereda Obradović ne veruje.

„Ne, to se nikako ne može dogoditi, mi smo u višepartijskom sistemu već  26 godina. Nivo političke kulture je od tada znatno veći, sve se svodi na primedbe RIK-u i to sa 1 procentom navodnih ili eventualnih neregularnosti“, zaključuje Obradović ocenjujući takve najave kao marketinške a ne realne.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije