Home  |  Izbori 2017  |  Vojislav Šešelj: "Jedino ja mogu da pobedim Vučića u drugom krugu izbora"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

13. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Vojislav Šešelj: "Jedino ja mogu da pobedim Vučića u drugom krugu izbora"

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj predstavio je strategiju svoje predizborne kampanje u Nišu i okolnim mestima.

"Srpski vojvoda", kako mu je skandirala grupica Nišlija ispred TC Kalča, posetio je jug Srbije, i tom prilikom ukratko predstavio program svoje kandidature na predstojećim izborima. Osvrćući se na svoje konkurente, kazao je da ne zna ko bi sem njega mogao da uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

"Postavimo ovako stvari. Ako pretpostavimo da će Vučić sigurno ući u drugi krug, ko je jedini ko njega može da pobedi? Jel to Saša Janković? Preletačević? Jeremić? Nije niko. Jedino ja. Takođe, mislim da sam jedino ja u stanju da kao predsednik Republike kontrolišem i izvršnu, i zakonodavnu i sudsku vlast, što znači Vučićevu Vladu i njegovu parlametnarnu većinu", rekao je Šešelj.

Kroz smeh kaže da bi mu prvi potez nakon pobede svakako bilo polaganje zakletve, a potom bi ponudio svim predsednicima parlamentarnih stranaka saradnju, kako tvrdi, u interesu Srbije, ali bi se držao svoje ideologije. Šešelj dodaje da on ne daje previše "šarenih laža" narodu, kao pojedini drugi kandidati.

"Ako budem predsednik, sve grane vlasti imaće kontolora, obrazovanog, talentovanog političara, superiornog, koji ima svoje principe, nepotkupjivog. Ali nemojte mnogo očekivati od predsedika, jer su njegova ustavna ovlašćenja vrlo sužena. Ja obećavam temeljite promene u ekonomskoj, socijalnoj, prosvetnoj, kulturnoj sferi kad SRS pobedi na parlamentarnim izborima i dođe na vlast. A kao predsednik Republike nemoguće je to. Ne može predsednik samoinicijativno da povećava svoju nadležnost", kazao je.

Šešelj je prokomentarisao i prozivke pojedinih predstavnika opozicije da on nije pravi opozicionar.

"Mi smo opozicija prema vlasti, prema naprednjacima, prema Vučićevoj vlasti. Ali smo i opozicija prema pro-zapadnim partijama, koje su nama mnogo veći protivnici od Vučića. Ne daj Bože da se vrate "dosmanlije", sveopšta propast. Mi hoćemo da oborimo naprednjake i Vučića sa vlasti, da bismo došli na njihovo mesto, a ne da vratimo "dosmanlijski" režim. Nismo valjda toliko ludi da vraćamo one koji su neuporedivo gori od naprednjaka", objašnjava Šešelj.

Na kraju je istakao da "ne sme da se ljuti na svoj narod ukoliko njega ne izglasa za predsednika Srbije", jer je u tom slučaju problem u njemu samom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije