Home  |  Izbori 2017  |  Jeremić “preselio” predizborni skup ispred pozorišta, održana i “šetnja za slobodu"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2017

19. 03. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio, Foto: City radio

Jeremić “preselio” predizborni skup ispred pozorišta, održana i “šetnja za slobodu"

Iako je konvencija najpre počela u sali Narodnog pozorišta, predsednički kandidat, Vuk Jeremić, je posle nekoliko minuta, predizborni skup, izmestio ispred zgrade ove ustanove, da bi se obratio i onim ljudima koji nisu mogli da uđu u prepunu salu. Usledila je “šetnja za slobodu” ulicama Niša. Jeremić je poručio da su promene polazile iz Niša i da to očekuje i na predstojećim izborima.

Jeremić je objasnio da mu nije bio dozvoljen skup u hali “Čair” zbog navodnog odigravanja utakmice. Uz povike “Gotov je”,  kandidat Grupe građana "Moramo bolje" je, obraćajući se simpatizerima, poručio da je današnji skup dokaz, da “nije lako uplašiti Niš” i da su iz našeg grada dolazile velike promene.

Jeremić je pozdravio “brojne policajce u civilu” uz podsećanje da je jedan pripadnik policije nedavno “upadao” u njegov izborni štab u Nišu i “popisivao ljude”. On je podsetio i na incident koji se dogodio u petak kada je devetnaestogodišnja aktivistkinja u Nišu “pretučena samo zato što je delila letke”.

On je naglasio da građani danas žive izuzetno teško, da ne vide budućnost dok im deca masovno odlaze u svet.
“Ljudi su odlazili devedesetih, padale su bombe, ali nikad ovolika mladost nije odlazila iz Srbije kao što je to danas”, rekao je Jeremić.
On smatra da nas sada iz države proteruje sopstvena vlast jer je napravila sistem u kojem pošten čovek ne može normalno da živi.
“Živimo u zemlji obespravljene radne snage u kojoj molite za posao, pa  ako ga i dobijete, to uglavnom bude na određeno vreme, a onda morate da klečite, nosite pelene, to ovaj narod nije zaslužio”, naglasio je Jeremić.       

On kaže da je Srbija bogata zemlja prirodnim bogatstvima i povoljnim geografskim položajem i da ne postoji ni jedan razlog da građani žive u „kazamatu“ u kome su danas. 
Jeremić je podsetio da je 2012. godine kada se kandidovao za prvog čoveka „UN-a“ Srbija bila izabrana i da smo bili „prvi među jednakima“. U trci za Generalnog sekretara UN-a, kaže, nastupao je u ime države od koje nije dobio podršku i završio na 2. mestu.
To je, prema njegovom mišljenju, dokaz da možemo da budemo uvek u vrhu i to ne samo kada je u pitanju diplomatija već i kada je reč o svim drugim oblastima. Potrebno je samo voditi domaćinsku politiku da se narodu i državi vrati dostojanstvo umesto „zatočeništva“ u kojem se trenutno nalaze građani Srbije, ističe Jeremić.

„Video sam svet i verujte sve je moguće samo da ovome i njegovoj vlasti vidimo leđa“, tvrdi Jeremić.

On kaže da je „putujući po svetu“ upoznao mnoge ljude koji su spremni da ulože ozbiljan kapital u Srbiju, dodajući da ovde itekako ima visokokvalifikovane radne snage, i da „nama ne treba dualno obrazovanje već obrazovana vlast“.
Govoreći o „pogubnoj spoljnoj politici vlasti“ Jeremić isiče da hoće da bude Predsednik Srbije u kojoj će se graditi autoputevi ali ne oni koji spajaju Niš i Tiranu već onaj koji povezuje Niš i Užice.

„Nama treba moravski koridor a ne koridor velike Albanije. Svakog vikenda dolaze kupuju zemlju, stanove, kuće, već ih imamo dovoljno“, kaže Jeremić.

On smatra da „kamen na kamenu neće ostati“ ako ne promenimo ovu vlast. Jeremić tvrdi da je ovo borba za normalnu i pristojnu Srbiju, slobodnih ljudi,bez straha, slobodnih medija, u kojoj će se poštovati zakoni i koji će biti jednaki za sve i da ako je nešto gotovo „gotov je on i njegovo samovlašće.“

„Sve počinje ovde, uvek su se izbori dobijali u Nišu a ne u Berlinu. Dok on ima Angelu Merkel ja sa sobom imam Nišlije“. Neka njemu i Angela Merkel i Bil Klinton i Toni Bler i MMF. Ja sam umeo da razgovaram sa njima i ni pred kim nisam klečao, neću ni sada. Ni Srbija neće da kleči“, poručio je Jeremić

Inače u šetnji pored pored mnogobrojnih pristalica, učestvovali su i: narodne poslanice Sanda Rašković Ivić i Dijana Vukomanović, lideri Pokreta za preokret Janko Veselinović, Koalicije za šumadiju Veroljub Stevanović i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroljub Stevanović.   

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije