Home  |  Izbori 2020  |  Nišlije i izbori
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2020

09. 06. 2020.

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Nišlije i izbori

Izbori 2020 se odvijaju u nešto drugačijoj atmosferi od svih prethodnih. Razlog tome je svakako, u velikoj meri, pandemija korona virusa. Deo opozicije će bojkotovati izlazak na birališta, neki su se, iako nezadovoljni uslovima u kojima se izbori održavaju, odlučili da u izbornu trku uđu. Vladajuća koalicija je standardno u izbornoj kampanji, iako su odustali od javnih predizbornih mitinga. Šta građani Niša misle o izborima i bojkotu?

Najveći broj građana sa kojima smo razgovarali kaže da će izaći na izbore. Oni koji ne žele da izađu na izbore kažu nije važno ko će da pobedi, jer se u državi ništa suštinski neće promeniti.

Pojedinci smatraju da se već zna ko će pobediti na izborima, ali se nadaju da će njihov kandidat dobro proći. Neki smatraju da na izbore treba izaći da bi se promenilo stanje u državi, dok drugi kažu da njihov kandidat ima najbolji plan i program i da zbog toga zaslužuje pobedu.

„Smatram da stanje u Srbiji treba da se promeni. Moj kandidat jedini nudi promenu sistema, gde će sve biti transparentno i vidljivo", samo je jedan od stavova građana.

Što se tiče bojkota dela opozicije, ima onih koji misle da je to samo propaganda, dok su drugi mišljenja će izbor naroda pokazati ko je koliko vredan. Ima i onih koji misle da se time neće ništa postići jer se opozicija već raspala.

„Bojkot ništa ne rešava, treba izaći na izbore. Opozicija bojkotom samo stavljaja sebe van parlamenta, van političke borbe“, rekao nam je jedan građanin.

Dok su neki tolerantni prema delu opozicije koji se ipak odlučio za učestvovanje na izborima i smatraju to opravdanim, drugi smatraju da je to licemerno.

„Oni su kao ambasador ćebe sa dva lica, prilagođavaju se i tamo i ovamo“, izjavila je jedna građanka za anketu City radija.

Drugi građanin kaže da je deo opozicije shvatio da za sebe može da izvuče neku korist ako barem uđe u skupštinu, a neki smatraju da je novac bio motivacija za ovakvu promenu mišljenja. 

Ko je bio u pravu svakako ćemo saznati 21.juna, nakon zatvaranja birališta. U narednih 7 dana predstavićemo sve liste koje učestvuju kako bi građani mogi lakše da donesu odluku. Za to vreme zanima nas šta mislite vi. Možete podeliti sa nama svoje mišljenje o izlasku ili bojkotu izbora klikom na link: Hoćete li glasati na lokalnim i parlamentarnim izborima naredne nedelje?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije

Najviše komentara