Home  |  Izbori 2020  |  Izborni dan na nekim biračkim mestima započeo kašnjenjem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2020

21. 06. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City Radio

Izborni dan na nekim biračkim mestima započeo kašnjenjem

Izbori u Srbiji počeli su jutros u 7 časova. Na nekim biralištima u Nišu građani ipak nisu mogli da daju svoj glas tačno u 7 sati jer su birački odbori kasnili sa otvaranjem biračkih mesta i do 25 minuta, kakav je bio slučaj na primer na biračkom mestu 7 u Osnovnoj školi "Kralj Petar I"

Građani koji su žurili na posao ili na autobus došli su tačno u 7 sati kako bi glasali i stigli da završe svoje obaveze. Neki su, međutim, morali da odustanu od glasanja jer nisu mogli da čekaju.

 „Ne želim ništa da pričam. Stvarno nije u redu da kasne čak pola sata, a ljudi čekaju“, rekao nam je građanin koji je uspeo prvi da glasa.

Neki su bili ljuti što moraju da čekaju, dok su drugi tolerantniji. Kako kažu, biračkom odboru je potrebno malo vremena kako bi se uhodao i nadaju se da će se tokom dana glasanje odvijati kako treba. Maska je kao mera bezbednosti kod većine građana bila prisutna, a neki su bili naoružani i rukavicama.

Prema podacima Republičke izborne komisije procenjena izlaznost do 9 ujutru je bila 5 % a do 10 sati u Srbiji je glasalo oko 9 posto upisanih birača. U Nišu je do 10 glasalo 7,7% građana s pravom glasa. Veća je izlaznost u Vojvodini dok je na jugu Srbije izlaznost niža.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije

Najviše komentara