Home  |  Koncerti  |  Tako mlad i tako čist - omaž Kosti od njegove velike muzičke porodice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Koncerti

15. 09. 2017. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Tako mlad i tako čist - omaž Kosti od njegove velike muzičke porodice

U petak, 15.septembra , u dvorištu Univerziteta (Banovine) biće održan koncert deset bendova, pod nazivom “Tako mlad i tako čist”, kao omaž prerano preminulom frontmenu grupe Novembar, Goranu Kostiću Kosti. Koncert počinje u 18h. Karte su već u prodaji i njihova cena je 300 dinara, dok će, neposredno pred koncert, biti viša i iznosiće 400 dinara.

Na svojevrsnom rok maratonu koji počinje u 18h nastupiće deset bendova: Prljave Sestre, Balkan Revival, Totalni Klošari, School Bus, Protektori, SNB, Hosenfefer&Psycho– sonic Boris, Grupa Tvog Života, Atheist Rap i Novembar sa gostima.

Bojan Ranđelović iz grupe Novembar, kome je, kako priznaje Goran Kostić Kosta oblikovao dobar deo ličnosti, rekao je da je koncert koji će biti održan u petak, u Kostinu čast,  svojevrsno slavljenje  života ovog vrsnog muzičara, gitariste i pevača, koji je preminuo u 53.godini.

“Organizujemo ovo uz podršku prijatelja, koji su nam rekli da, ako se ova muzika ne bude svirala dalje, onda je besmisleno i sve ono što smo radili ranije. Goran Kostić Kosta je ostavio nama jedan veliki opus autorskih pesama. Kroz bend je prošlo dosta ljudi, sa dosta bendova smo sarađivali. Nismo mogli da odustanemo od ovako nečega. Ovo uopšte nije jednostavna stvar, okupiti sve ove ljude za podršku, pošto sama manifestacija zahteva jako mnogo angažovanja. Bez podrške grada Niša, ne bismo bili ni na samom početku svega.”

Još jedan Kostin prijatelj i saborac, Nenad Pejčić,  koji se ponosi što mu je Kosta "dao identitet", pa sa ponosom svima kaže da je Kostina škola, objasnio je povezanost nekih bendova koje će moći Nišlije da čuju u petak sa Kostom.

“Pored Novembra koji je Kostin matični bend, nastupiće na ovom svojevrsnom  rok maratonu i njegov drugi bend, Protektori, gde je on isto autor i stvaralac svih pesama. Manje je poznato u Nišu da je taj bend postojao i postojaće i dalje. U tom bendu svirao je gitaru Kosta, drugu gitaru je svirao njegov kum Radule iz Ateist rap-a i pevao je Psycho -sonic Boris, koji je nastupao sa Hosenfeferom. U petak takođe peva i Vlajko iz grupe Mamuti i nas dvojica iz School Bus-a sviramo bas i bubanj. Imamo samo jedan album, odsviraćemo desetak pesama”.

Član Novembra, Milan Vidaković, koji kaže da nisu još uvek svesni Kostinog odlaska,  rekao je i da su, u toku organizacije koncerta Tako mlad i tako čist imali odličan odziv i saradnju  i sa svim bivšim članovima Novembra.

“90% njih će nastupiti iste večeri sa nama zajedno. Spomenuo bih i pojedinačno bendove koji su sarađivali sa nama u smislu da je Kosta, zajedno sa Nenadom, čak i snimao album nekima od tih bendova, kao što su Prljave sestre. Njihov prvi album. Spomenuo bih i Skupljene na brzinu koje smo upoznali pre nekoliko godina, fantastičan bend, što ćete svakako čuti u petak u Banovini. I pored svih njih, Atheist rep koga svi znamo. Biće to jedno lepo veče, puno emocija i dobre svirke” 

Objašnjeno je i kako će nastupiti Novembar, pošto je Kosta bio njihov vokal.

“Na mestu vokala, mesto Koste probaćemo Bojan i ja da nešto otpevamo, da pokrijemo. A, sa nama će nastupiti Mrak iz Grupe Tvog Života na nekoliko pesama, onda Radule iz Atheist rap-a i možemo da najavimo sada i Alena gitaristu Goblina koji će da dođe da odsvira neku pesmu sa nama”

 Novembar će uskoro izdati i album na vinilu. To smo saznali danas ekskluzivno od članova benda, zapravo članova porodice kako sami kažu, jer za njih je bend upravo to, velika muzička porodica.

“Album je u procesu miksa. Do Kostine smrti, mi smo snimili 10 pesama, a u planu je da to bude 10 pesama koje Novembar svira. Kosta je otpevao jednu a ostalih devet da otpevaju devet različitih pevača iz zemlje i regiona. Snimili smo sve. Drugi singl koji smo sada slušali “Zaboravljam sve” je otpevao Kosta a posle je Nikola Vranjković otpevao pesmu Magla. Imamo još osam stvari koje treba da se izmiksuju i izmasterizuju i planiramo da to izađe na vinilu kao jedan omaž Kosti.”

A dok se vinil ne pojavi, svi poštovaoci Novembra i njihovog prerano preminulog frontmena, mogu slaviti Kostin život, kroz muziku koju je stvarao, već od petka, i memorijalnog koncerta sa velikim brojem odličnih izvođača.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije