Home  |  Koncerti  |  Filmska čarolija u Domu Vojske u sredu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Koncerti

26. 09. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Filmska čarolija u Domu Vojske u sredu

Koncert Simfonijskog orkestra RTS i dirigenta Bojana Suđića biće održan u sredu, 27. septembra 2017. godine, od 19 sati, u Domu Vojske u Nišu.

Program za koncert u čast otvaranja muzičke i kulturne sezone u Nišu čine muzičke numere iz svetskih filmskih hitova, kao što su "Hari Poter", "Gospodar prstenova" i "Pirati sa Kariba", čiji su nastavci punili bioskopske dvorane. Odabrani najbolji odlomci iz celokupnih serijala navedenih naslova oživljavaju filmsku sliku u koncertnoj dvorani i omogućavaju da muzika slušaoca povede kroz čaroliju Narnije, Hogvortsa, Srednje zemlje i Kariba.

Maestro Bojan Suđić
"Vodeće dirigentsko ime u srpskoj muzici", maestro Bojan Suđić je šef-dirigent Simfonijskog orkestra i Hora RTS i izvršni i umetnički direktor Muzičke produkcije Radio televizije Srbije. Radi i kao redovni profesor i šef dirigent Simfonijskog orkestra Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Od samog početka njegov rad odlikovali su izuzetna širina i raznovrsnost repertoara horske, simfonijske i scenske muzike, izvanredna postignuća u svim ovim oblastima i brojna priznanja – počev od Prve nagrade na Jugoslovenskom takmičenju mladih umetnika u Zagrebu 1989, preko najznačajnijih profesionalnih priznanja u domaćoj muzici: nagrade na Međunarodnoj tribini kompozitora, godišnje nagrade Udruženja muzičkih umetnika, nagrade Grada Beograda, Zlatnog beočuga, godišnje nagrade časopisa Muzika klasika, Vukove nagrade i drugih. Intenzivno nastupa na domaćim i inostranim scenama.Od 1992. godine je stalni dirigent Simfonijskog orkestra i Hora RTS sa kojima je izveo veliki broj horskih, simfonijskih i vokalno simfonijskih ostvarenja svetske i domaće baštine, od kojih značajan broj čine premijerna izvođenja. Najveći broj tih koncerata snimljen je za radio i TV, a oni su i osnova obimne Suđićeve diskografije.

Cena ulaznica: 500 dinara – parter i 250 dinara – balkon.

Informacije na telefon 018/595-740

Organizator: Niški kulturni centar 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije