Home  |  Kultura  |  Otvoren literarno-likovni konkurs „Pinokijeve avanture u pesmi i stripu“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

15. 01. 2014. Niš

Izvor: City radio

Povodom obeležavanja Svetskog dana knjige za decu

Otvoren literarno-likovni konkurs „Pinokijeve avanture u pesmi i stripu“

Povodom obeležavanja Svetskog dana knjige za decu, 2. aprila, Odeljenje knjige za decu poziva decu, uzrasta od 6 do 15 godina, da učestvuju u 13. literarno-likovnom konkursu na temu „Pinokijeve avanture u pesmi i stripu“. Konkurs je otvoren do 1. marta.

Literarni deo konkursa odnosi se na pesmu o istini, naivnosti i laži, inspirisanu avanturama drvenog lutka Pinokija, glavnog junaka iz bajkovite priče „Pinokio“ koju je napisao Karlo Kolodi.

Radove slati otkucane i odštampane u tri primerka ili na e-poštu: miracerovic@yahoo.com

Drugi deo konkursa odnosi se na strip stranicu inspirisanu nekom od Pinokijevih avantura. Potrebno je, jednu ili više Pinokijevih avantura, uraditi u vidu strip stranice na jednom listu bloka za likovno broj V. Dozvoljene su sve likovne tehnike i stilski izrazi.

Konkurs je raspisan za decu uzrasta od 6 do 15 godina. Svako dete može poslati jednu pesmu, pesmu i crtež ili samo crtež.

Zajedno sa pesmom i crtežom treba poslati i kratku biografiju autora sa osnovnim podacima: ime i prezime, razred i škola e-mail adresa, telefon , adresa stalnog boravka, kao i ime i prezime nastavnika – koordinatora, navodi se u saopštenju.

Konkurs je otvoren do 1. marta ove godine. Najbolji radovi po mišljenju stručnog žirija biće predstavljeni na zajedničkoj izložbi, a nagrađenim autorima biće dodeljene pohvalnice, medalje i knjige na svečanosti koja će biti organizovana 2. aprila 2014. godine.

Konačni rezultati će biti objavljeni na sajtu Narodne biblioteke ''Stevan Sremac'' Niš, www.nbss.rs, do 25. marta. 2014. g. 
Cilj konkursa je da podstakne kreativnost i promene u pristupu literaturi za mlade čitaoce.

Zaniteresovani radove mogu slati na adresu Odeljenja knjige za decu , Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ ( za konkurs), Sinđelićev trg 2, 18 000 Niš.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 018/523-605

Koordinator 13. republičkog literarno-likovnog konkursa „Pinokijeve avanture u pesmi i stripu“ je Mira Cerović Tasić, šef Odeljenja knjige za decu.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

18.10.

2019.

ančica [neregistrovani] u 13:35

narodna priča u stripu

nije lepo

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage