Home  |  Kultura  |  “Kafana Balkan“, prvi srpski kafanski mjuzikl niškog pisca Branislava Jankovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

03. 03. 2017. NiŠ

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

“Kafana Balkan“, prvi srpski kafanski mjuzikl niškog pisca Branislava Jankovića

Posle nekoliko veoma čitanih knjiga, poznati niški pisac Branislav Janković napisao je i prvi dramski tekst „Kafana Balkan“. To je ujedno i prvi srpski „kafanski“ mjuzikl u Srbiji. Reditelj mjuzikla je Irfan Mensur, a glavnu ulogu tumači Marko Nikolić.

Mjuzikl “Kafana Balkan“ je priča o srpskom mentalitetu, naravi, gorko-vesela, koja prikazuje kakvi smo, gde smo i kuda idemo, kaže za City radio poznati niški pisac Branislav Janković, čiji je ovo prvi dramski tekst.

„Premijera je zakazana za 27. mart u velikoj dvorani Doma sindikata u Beogradu. Nadam se da će već aprila predsatva „doći“ u Niš, što naravno ne zavisi od mene“, kaže Janković.

Janković smatra da u mjuziklu svako može da prepozna sebe.

„To je priča o našim karakterima i naravi. Likovi su takvi da će svako ko pogleda predstavu moći sebe da prepozna. Svi koji su prisustvovali probama ili čitali tekst kažu da je to u stvari Balkan u malom, ili Srbija u malom, tako da će se mnogi prepoznati u ovoj tužno-veseloj komediji“, kaže poznati niški pisac.

Mjuzikl je režirao Irfan Mensur, a glavna uloga poverena je poznatom glumcu Marku Nikoliću koji će igrati „gazda Mitu“, kafane Balkan. Tu su i mlade snage Marijana Micić, Saša Joksimović i Dragana Mićalović.  Muziku za predstavu napiso je Nikola Burovac.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage