Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

12. 05. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Deset dana za noćno razgledanje izložbi

Kako bi tokom 10 dana muzeji i galerije otvorile svoja vrata za posetioce od 10 do 22 sata, do 20. maja se organizuje manifestacija “Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10”.

U toku je manifestacija “Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10”. U niškoj Galeriji “Srbija” i Paviljonu u Tvrđavi organizovane su izložbe do 20. maja, a svi ljubitelji umetnosti mogu da ih pogledaju od 10 do 22 sata.

Do 16. maja otvorena je izložba kolaža Daniele Fulgosi u Galeriji “Srbija”, kao i radovi sa Grafičke radionice u Sićevu u Paviljonu u Tvrđavi.

Izložbu Danije Fulgosi zameniće “Prolećna izložba” ULUS-a, budući da je tema ovogodišnje manifestacije “Muzej u gostima”. Izložbu će činiti dela stotinu umetnika, sa širokim dijapazonom poetike u okviru svih likovnih disciplina. Na postavci u Galeriji “Srbija“ biće izložene slike i skulpture, a u Paviljonu u Tvrđavi crteži, grafike i fotografije.

U okviru ove manifestacije, biće održana i “Noć muzeja”, 20. maja. Iako “zbog propusta“ niški Narodni muzej nije uzeo učešće na ovom desetodnevnom događaju, to će nadomestiti poslednja tri dana.

„Mi ćemo od 18. do 20. maja obeležavati Međunarodni dan muzeja, a ulaz u sve objekte, osim Medijane, od 17 sati do 1 sat nakon ponoći biće besplatan. Prosto, pripremni radovi i prethodno rukovodstvo nisu bili spremni da isprate ovaj desetodnevni događaj, ali ćemo ovaj nedostatak koji se desio kompenzirati“, rekao je za City radio novi direktor Narodnog muzeja Nenad Spasić.

Takođe, u niškoj Galeriji kažu da za “Noć muzeja“ pripremaju dodatni program koji bi uskoro trebalo da bude objavljen.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage