Home  |  Kultura  |  Promocija novog romana Branislava Jankovića u Narodnoj biblioteci
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

23. 11. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Promocija novog romana Branislava Jankovića u Narodnoj biblioteci

“Poslednji cirkus na svetu” novi roman Branislava Jankovića biće promovisan u četvrtak 23. novembra u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”. Promocija počinje u 19 sati.

Za vreme odigravanja predstave u cirkusu počela je kiša, koja je bila toliko obilna i jaka da je brana pukla i grad je ubrzo bio poplavljen. U blizini Naisa godine nulte, čudna grupa anđela vraća se na isto mesto posle 2017 godina. Pred njima je poslednja bitka, jer nailazi oluja koja najavljuje kraj sveta. Svaki od anđela priča priču iz svog dvomilenijumskog boravka na zemlji, kojom će pokušati da objasni ljudski rod, navodi se u kraćem opisu romana "Poslednji cirkus na svetu". Pored autora Branislava Jankovića, o romanu će govoriti i urednik Nikola Petaković.

Branislav Janković je rođen u zimu 1969. godine  u Nišu, tu je odrastao, učio, radio, godinama se bavio radio i TV novinarstvom, a onda tek sa 42 godine objavio  svoj prvi roman.Do sada je objavio nekoliko romana, od kojih su neki postali i lektira u srpskim školama. Reč je o romanima „O vukovima i senkama“ (2011), „Suze Svetog Nikole“ (2013) i „Vetrovi zla“ (2015). Janković je objavio i zbirku priča „Bezimeni“ (2014), kao i ljubavnu dramu “Peta žica” (2015).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije