Home  |  Kultura  |  Irina, Natalija i Aleksa oduševili na 15.takmičenju za Frankofonu pesmu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

27. 03. 2018. Niš

Autor: Redakcija, SKC Izvor: SKC

Irina, Natalija i Aleksa oduševili na 15.takmičenju za Frankofonu pesmu

U nedelju 25. marta, pred brojnom publikom 15 talentovanih mladih pevača nadmetalo se na 15. po redu takmičenju za Frankofonu pesmu. Prvo mesto u juniorskoj kategoriji osvojila je Nišlijka Irina Filipović, u seniorskoj Natalija Lazić iz Beograda, a nagradu publike, zahvaljujući najvećem broju glasova na Facebook-u, osvojio je Aleksa Žikić iz Kladova.

Irina koja, se publici predstavila pesmom "Ma philosophie“ (Amel Bent), osvojila je put u Tunis za dve osobe. Natalija, koja je izvela numeru "Il me dit que je suis belle" (Patricia Kaas), osvojila je put u  Pariz za dve osobe. Aleksa, koji je favorit publike postao pevajući "Ne viens pas" (Roch Voisine), dobio je profesionalni vokalni mikrofon, koji poklanja Studentski kulturni centar Niš, uz podršku Sky music centra.

Finaliste, koji su došli iz Niša, Požarevca, Beograda, Kladova, Novog Sada, Sremske Mitrovice i Pirota, ocenjivao je stručni žiri. Ovoga puta su to bili Kati Čaba, ambasadorka Kanade u Srbiji, Makedoniji/FYROM i Crnoj Gori, Žan-Batist Kizen, savetnik za saradnju i kulturu, direktor Francuskog instituta u Srbiji, Habib Ben Salha, profesor magrebske književnosti na francuskom jeziku, pri Univerzitetu u Manubi, Milena Injac, redovna profesorka na Fakultetu umetnosti u Nišu i dirigent, Sesil Leke Folkini,  zamenica direktora Regionalne kancelarije za centralnu i istočnu Evropu i predstavnica Međunarodne organizacije Frankofonije (OIF), kao i  Dejan Najdanović – Najda, muzičar.
Takmičenje za Frankofonu pesmu, koje se održava u okviru meseca Frankofonije,  partnerski su organziovali Studentski kulturni centar Niš i Francuski institut u Srbiji uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Tunisa, Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, turističke agencije Mondorama, Sky music centra, i ExeNet-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije