Home  |  Kultura  |  Besplatan ulaz u objekte Narodnog muzeja u okviru manifestacije "Muzeji za 10"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

16. 05. 2018. Niš

Izvor: City radio

Besplatan ulaz u objekte Narodnog muzeja u okviru manifestacije "Muzeji za 10"

U periodu od 15. do 20. maja 2018. biće besplatan ulaz u sve objekte pod Narodnim muzejom u Nišu, a u okviru manifestacije "Muzeji za 10". To ne važi za grupe koje dolaze organizovano preko turističkih agencija i turoperatora.

Tokom te nedelje obeležava se nacionalna nedelja muzeja ali i Evropski dan muzeja 18. maj. Narodni muzej Niš spada u red najposećenijih muzeja Srbije sa preko 90.000 posetilaca na godišnjem nivou. Radno vreme sve vreme trajanja manifestacije biće uobičajeno, osim 19. maja kada se obeležava Evropska noć muzeja i kada će vrata svih objekata Narodnog muzeja Niš (nakon regularnog radnog vremena) ponovo biti otvorena od 17 sati do ponoći!

Te noći, koja se obeležava 19. maja u celoj Evropi, Narodni muzej Niš u svom novom prostoru u Književno-memorijalnoj postavci Stevan Sremac / Branko Miljković  u ulici Aleksandra Nenadovića 2a, imaće program posvećen velikanu pisane reči – princu poezije Branku Miljkoviću uz učešće brojnih umetnika ali i učenika Prve niške gimnazije "Stevan Sremac". Program počinje u 17 i 30 projekcijom dokumentarnog filma "Stevan Sremac" Miodraga Mikija Stamenkovića, a posle nje posetioci će moći da uživaju u još dosta zanimljivih projekcija, autorskom potpisivanju plakata i drugim planiranim sadržajima sve do 24 sata.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage