Home  |  Kultura  |  Specijalna nagrada festivala u Bugarskoj niškom folklornom ansamblu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

04. 06. 2018.

Specijalna nagrada festivala u Bugarskoj niškom folklornom ansamblu

Folklorni ansambl Centra tradicionalne kulture i duhovnosti «Vuk Stefanović Karadžić» predstavljao je tradiciju Srbije na 18 Međunarodnom dečijem etno festivalu «Deca Balkana sa duhovnošću u Evropi « u Mineralnoj banji Haskovo u Bugarskoj od 30 maja – 02. juna 2018. godine. Odlukom stručnog žirija članovi niškog folklornog ansambla osvojili su Specijalnu nagradu festivala.

Na ovom festivalu, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Bugarske, učestvovalo je oko 2000 mališana od 7-18 godina iz 35 gradova i mesta Bugarske, Rusije,Turske, Srbije, Makedonije, Moldavije i Poljske.
"Ovo je drugi izlazak našeg ansambla na međunarodne festivale u okruženju za prvih pet meseci postojanja i rada. Ansambl «Vuk Karadžić» je aprila meseca osvojio prvo mesto na Međunarodnom festivalu  «Veligdenski sredbi 2018» u Makedoniji. Od osnivanja do danas, ansambl je imao 12 nastupa u Nišu, Beogradu, Štipu i Mineralnoj banji Haskovo u Bugarskoj. Odlazak ansambla u Bugarsku na festival pomogla Gradska opština Pantelej." - saopštio je Miljko Petrović rukovodilac folklornog ansambla "Vuk Stefanović Karadžić".
Ansambl «Vuk Karadžić» u subotu 09.juna 2018.god. nastupa u zvaničnom programu manifestacije «Zmajeve dečije igre» na centralnoj bini u Novom Sadu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage