Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

05. 03. 2019. Niš, Oficirski dom

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Počeo 15.Svetosavski sajam knjiga

15. Svetosavski sajam knjiga održava se u prostoru Oficirskog doma, u periodu od 5. do 12. marta.

Promocijom knjige Muharema Bazdulja na ovogodišnjem Svetosavskom sajmu knjiga u Nišu, u utorak je ova kulturna manifestacija otvorena po petnaesti put. Muharem Bazdulj je inače nedavno gostovao u Nišu, kao gost Prve niške gimnazije "Stevan Sremac". Tom prilikom izjavio je da je, pre nego što je postao pisac prvo bio čitalac koji je na putu od škole do kuće smišljao pričice u glavi.

"U trenucima dokolice voleo sam da pričam anegdote i viceve kako bih preneo neku vrstu emocije na ljude oko sebe. Sa 16 ili 17 godina sam počeo da pišem eseje a onda sam napisao knjigu kratkih priča. Talenat sam prepoznao kada je najuglednija izdavačka kuća u Sarajevu odobrila i pohvalila moju knjigu, koju sam im predstavio sa dozom nesigurnosti." - rekao je tada Bazdulj.

Bazdulj je istom prilikom govorio i o tome kako je želeo da njegove knjige izlaze u ozbiljnim izdavačkim kućama, da se prevode na druge jezike

"Takođe sam želeo da srećem ljude koji ih čitaju i vole. Sve to mi se i ostvarilo. Ukoliko ovo čita neko ko bi želeo da postane pisac ohrabrujem ga da se oproba u tome jer od iako ne čujemo to stalno, moguće je živeti od ovog posla. Sve što treba da uradite je da date sebe i da imate 'drajv'." - poručio je talentovani pisac niškim gimnazijalcima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije