Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

12. 03. 2019. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

Počinje Festival Teatar na raskršću

U utorak, 12.marta, u Narodnom pozorištu u Nišu, predstavom Narodnog pozorišta iz Sombora, "Kad bi Sombor bio Holivud", u režiji Kokana Mladenovića, počinje takmičarski deo Pozorišnog festivala balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću".

Dan ranije,  u ponedeljak, 11.marta, kada niško Narodno pozorište slavi 132. rođendan, publika će moći da pogleda premijeru predstave Putujuće pozorište Šopalović, u režiji Tanje Mandić Rigonat. Ta predstava će nakon festivala biti deo standardnog repertoara niškog Narodnog pozorišta. Festival "Teatar na raskršću" će trajati sve do 19.marta, a publika će moći da uživa u predstavama 10 pozorišta iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hecegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije i Slovenije.

Festival "Teatar na raskršću" otvoriće proslavljena prvakinja Narodnog pozorišta u Nišu, Mima Vuković Kurić, koja je u penziji a koja je i sama glumila u "Šopaloviću" pre 22 godine.

Žiri Festivala čine: Mia Begović, Enver Petrovci, Branislav Mićunović, Bogdan Kostea i Kataraina Kocevska. Oni će odlučiti o nagradama Festivala (za najbolju predstavu, režiju, 4 glumačke nagrade, kao i priznanja za kostimografsko i scenografsko ostvarenje, za originalnu scensku muziku i scenski pokret). Pored tih nagrada dodeliće se i Specijalna nagrada Festivala, nagrada kritike i novinarskog žirija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije