Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

12. 04. 2019. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Gimnazijalci i Šopalovići u humanitarnoj misiji za Acka

Članovi dramske sekcije Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” odigraće večeras od 19 sati predstavu “Putujuće pozorište Šopalović” u Pozorištu lutaka. Gimnazijalci će predstavu odigrati u humanitarne svrhe kako bi pomogli da se prikupe dodatna sredstva za lečenje novinara i bivšeg učenika škole Aleksandra Nikolića.

 

Po tekstu jednog od najoriginalnijih srpskih dramskih pisaca Ljubomira Simovića,  scenario i režiju za predstavu “Putujuće pozorište Šopalović”, potpisuje profesorica književnosti Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” Danijela Gašević.

Gimnazijalci su prvi put predstavu odigrali na obeležavanju 140 godina Prve niške gimnazije na sceni Narodnog pozorišta, 23. novembra. Odigrali su je sa velikom energijom, entuzijazmom i ljubavlju parirajući u brojnim scenama profesionalnim glumcima, a sa željom da što uspešnije prenesu poruku da umetnost opstaje bez obzira na vreme i prostor. Pohvale su stizale sa svih strana, te i od Ljubomira Simovića lično.

Sa “Šopalovićima” su se plasirali na takmičenje dramskih sekcija Srbije, odnosno na 23. Pozorišne susrete dramskih sekcija Srbije, koje će i svečano otvoriti 15. aprila u Kragujevcu.

Kako kažu, to nisu očekivali, ali im je velika čast. Ova talentovana trupa gimnazijalaca, pod rukovodstvom profesorice Danijele Gašević sada se intenzivno priprema za takmičenje, a večeras će predstavu odigrati u humanitarne svrhe.

Novac prikupljen od ulaznica namenjen je za pomoć u lečenju novinara i bivšeg učenika škole Aleksandra Nikolića Acka, koji se bori sa akutnom mijeloidnom leukemijom i nalazi se na lečenju u Turskoj.

Predstava u Pozorištu lutaka počinje u 19 sati, a ulaznica za humanitarnu predstavu je 200 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije