Home  |  Kultura  |  Fond Dejan Mančić raspisuje Konkurs za prvu knjigu pesama mladog autora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

15. 04. 2019.

Izvor: City radio, Fond Dejan Mančić

Fond Dejan Mančić raspisuje Konkurs za prvu knjigu pesama mladog autora

U znak sećanja na Dejana Mančića, koji je 4. aprila 1999. godine, kao vojnik, poginuo od kasetne bombe bačene na njegovu protivavionsku bateriju, fond koji nosi ime ovog mladića, tradicionalno i ove godine raspisuje konkurs za rukopis prve knjige pesama mladog autora.

Na Konkurs se mogu slati neobjavljeni rukopisi pesama, obima do 80 strana, slobodne tematike. 
Svi koji žele da konkurišu mogu to učiniti slanjem otkucanog ili odštampanog primerka rukopisa na adresu: Fondacija Dejan Mančić, 18000 Niš, Bubanjska 12, najkasnije do 21. maja 2019. godine. 
Rukopis treba da bude potpisan šifrom, a pobednik konkursa legitimisaće se tako što će, sa rukopisom, u posebno zatvorenoj koverti, dostaviti i podatke o sebi: ime, adresu i najvažnije bio-bibliografske podatke.
Rezultat konkursa biće objavljen 21. juna, a zbirka pesama objavljena do kraja godine, u tiražu od 300 primeraka. U Fondaciji navode da autoru pripada 150 primeraka, dok ostalih 150 ostaje Fondaciji. 
Izbor rukopisa obaviće stručni žiri, koga imenuje Upravni odbor fondacije. Autor je obavezan da, zajedno sa Fondacijom, učestvuje u promociji zbirke pesama. 
U Fondaciji dodaju da rukopisi prispeli na konkurs neće biti vraćeni autorima. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije