Home  |  Kultura  |  Premijere, gostovanja, Noć muzeja, veče poezije u Narodnom pozorištu u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

05. 05. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, Narodno pozorište Niš

Premijere, gostovanja, Noć muzeja, veče poezije u Narodnom pozorištu u Nišu

Maj mesec za ljubitelje pozorišta u Nišu donosi mnogo razloga za zadovoljstvo.

Narodno pozorište Niš u maju mesecu imaće dve premijere. Prva premijera nas očekuje 14. maja - komad „Kneginja od Foli Beržera“ Žorža Fejdoa u režiji Juga Radivojevića, a druga 26. maja – „Ivkova slava – Prizren 2019.“ po motivima teksta „Ivkova slava“ Stevana Sremca u adaptaciji i režiji Bojana Stojčetovića. „Ivkova slava – Prizren 2019.“ je koprodukcija Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

Već 08. maja u Narodnom pozorištu Niš gostovaće  predstava „Ukalupljivanje – tragedija loptanja u Srba“  Strahinje Madžarevića u režiji Maksima Miloševića. Cene karata za gostovanje ove predstave UK „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Beograda su 400 dinara za parter i 300 dinara za balkon. U maju nas očekuju još dva gostovanja, najpre će 20. maja gostovati predstava Beo arta „Da bar nisam žensko“ po tekstu Nine Džuver, a u režiji Vladana Djurkovića (karte se prodaju po ceni od 400 dinara za parter i 300 dinara za balkon), a onda 29. maja Kraljevačko pozorište sa predstavom „Sumnja“  Džona Patrika Šenlija u režiji Juga Djordjevića (karte se prodaju po ceni  od 300 dinara za parter i 250 dinara za balkon).

Narodno pozorište Niš će u maju gostovati sa predstavom „Limunacija“ Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića - 21. maja u Zvezdara teatru u Beogradu i sa predstavom „Sladoled“ Mira Gavrana u režiji Spasoja Ž. Milovanovića – 22. maja u Vranju.

Publika u Nišu će u maju moći da pogleda i predstave: „Knjeginja od Foli Beržera“ Žorža Fejdoa u režiji Juga Radivojevića 15,17 i 25. maja, „Limunacija“ Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića 16. maja, „Slikarke“ po tekstu Hristine Mitić u režiji Stevana Bodrože 23. maja, „Sladoled“ Mira Gavrana u režiji Spasoja Ž. Milovanovića  24. maja, „Putujuće pozorište Šopalović“ Ljubomira Simovića u režiji Tatjane Mandić Rigonat 28. maja, „The Party“ po motivima komedije Marka Kamoletija u režiji Marka Djurića 30. maja i „Edmund Kin“ Hadija Kurića u režiji Irfana Mensura 31. maja.

Narodno pozorište Niš će i ove godine učestovati u programu „Noć muzeja“ 18. maja, a 27. maja u 19 sati u gornjem foajeu Pozorišta biće održano „Glumačko veče poezije“.

Maj mesec biće i mesec poklona niškoj publici. Biće snižene cene karata za predstave:  „Knjeginja od Foli Beržera“ (300 dinara za parter i 250 dinara za balkon, osim za premijeru),  „Limunacija“ (300 dinara za parter i 250 dinara za balkon), „Putujuće pozorište Šopalović“ (300 dinara za parter i 250 dinara za balkon), „Edmund Kin“ (300 dinara za parter i 250 dinara za balkon) i „Slikarke“ (300 dinara).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage