Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

04. 07. 2019. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

Šesti festival Art Femine od 4. do 7. jula u Nišu

Otvaranjem izložbe "Ej dečko", Martine Šalov, u galeriji Art 55, u četvrtak 4.jula u 19 sati, još jedan Art Femine festival u Nišu će i zvanično otpočeti.

Organizator festivala je već tradicionalno Centar za devojke a ovogodišnja manifestacija se održava pod sloganom "Mesto i za tebe". Kako organizatorke najavljuju Nišlije će biti u prilici da se upoznaju sa različitim, kreativnim i zanimljivim devojkama i ženama iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, uže Srbije i sa Kosova.

Pored toga, održaće se i 5 radionica, na različitim lokacijama u gradu, u subotu i nedelju od podneva do 15 sati: Svi moji glasovi i telo kao izraz, a vodi je Maja Mitić, Smeh joga koju će voditi Tatjana Stojišić Petrović, Kolaž - Ko/laž koju će voditi Marina Radulović, Bubnjarska radionica koju će voditi Mia Kešetović i Oslikavanje rikvanda koju će voditi Milena Krstić.

5.jula od 21 sat, u Labeerintu će biti upriličeno druženje Sa spisateljicama na ti, kad aće biti prezentovan rad Minje Marđonović, Lejle Kalamujić i Dragoslave Barzut.

U sklopu Aktivističkog otpora, u subotu 6.jula između 19 i 20 sati aktivistkinje će na mostu kod Tvrđave razgovarati sa građankama i građanima a pritom će držati važne poruke na transparentima.

Planirana su i dva panela: 5.jula u galeriji Art55 od 17 do 19 sati "LEZ - YU"  (kako su istorija i geografija uticale na oblikovanje identiteta i egzistencija žena drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne na prodručju Ex-Yu, vodiće Hristina Piskulidis, a sagovornice će joj biti: Ana Ajduković, Martina Šalov, Ivana Čvorović, Lejla Kalamujić, Ljiljana Živković, Dragoslava Barzut i Antonija Stojanović. 6.jula u istom terminu i na istom mestu panel na temu Aktivizam kao umetnost, umetnost kao aktivizam na kom će govoriti Maja Mitić, Minja Marđonović, Selma Hadžihalilović, Maja Sikirica, Venera Ismaili, Tatjana Nikolić, a fascilitiraće Dragana Jovanović. 

U okviru Art Femine festivala biće održane i dve predstave: OooKamenjene (Izvođenje, koncept i režija glumice niškog Narodnog pozorišta Dragane Jovanović. Ova šetajuća predstava 05. jula će započeti u 19.00h od spomenika Jelene Dimitrijević koji se nalazi u Tvrđavi) i Jedna uz drugu  koja je rezultat psihodramskih radionica i razgovora, plesnih i pevačkih radionica tokom kojih su subotičke umetnice otvarale pitanja i tražile odgovore o smislu umetnosti u malom gradu, društvenoj ulozi žene, predrasudama i položaju umetnica u sredini u kojoj je jedini cilj puko preživljavanje. Igraju: Jelena Rašković, Aleksandra Bašić, Gordana Vukov Ciganjik Tekst i režija: Gordana Vukov Ciganjik Copyright: UG ,,Klara i Rosa,, Slobodna scena Subotice. Predstava će biti izvedena u akademskom pozorištu SKC -a 6. jula od 20h. (Šumatovačka). 

Ovogodišnji ArtFemine VI festival muzički će obojiti DJ-ka Tijana Kabić koju će publika moći da čuje 6. jula od 23h u Labeerint-u.

Ulaz na sve aktivnosti u toku ArtFemine festivala je besplatan osim za predstavu ,,Jedna uz drugu" i DJ set Tijane Kabić.

Na ovaj način gošće festivala, kao i sugrađanke/ni imaju priliku da podrže festival.

Ulaznica za predstavu je 300 din i može se nabaviti pola sata pre predstave na ulazu u akademsko pozorište u SKC-u.

Ulaznnica za DJ set Tijane Kabić je 200 din i može se nabaviti na ulazu u Labeerint 6. jula od 22.00h.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije