Home  |  Kultura  |  Miroljub Nedović Riki, najbolji glumac festivala komedije u Skoplju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

11. 09. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, Narodno pozorište Niš

Miroljub Nedović Riki, najbolji glumac festivala komedije u Skoplju

Glumac niškog Narodnog pozorišta, Miroljub Nedović, dobio je nagradu za najboljeg glumca na upravo održanom međunarodnom pozorišnom festivalu komedije „Gola mesečina“ u Skoplju. Nagrada za najboljeg glumca, dodeljena mu je za ulogu u predstavi „Kneginja od Foli Beržera“ u režiji Juga Radivojevića.

Međunarodni pozorišni festival komedije „Gola mesečina“, ove godine trajao je od 2. do 9. septembra u Skoplju, a na poziv direktora festivala i selektora, na festival je iz Niša "otputovala" poznata komedija, vodvilj Žorža Fejdoa „Kneginja od Foli Beržera“ u režiji Juga Radivojevića.

Urnebesna komedija slavnog Žorža Fejdoa lako uvlači publiku u duhovitu priču punu neverovatnih obrta i neočekivanih zapleta. Avanture šarmantne i prevejane pariske lepotice, koja srećnom igrom sudbine postaje kneginja ali ne uspeva da odoli zovu svog pređašnjeg života, i njenog naivnog i zaslepljenog muža rogonje, do suza nasmejava i zabavlja gledaoce.

Pored nagrađenog Miroljuba Nedovića u predstavi igraju: Snežana Petrović, Dragoslav Savić, Aleksandar Krstić, Katarina Arsić, Miloš Cvetković, Miroslav Jović, Marko Pavlovski, Stefan Mladenović, Vesna Stanković, Dragiša Veljković, Marjan Todorović, Zorica Damjanović, Danilo Petrović, kao i gostujući glumci Milutin Vešković, Dejan Gocić, Uroš Milojević, Viktorija Arsić, Kristina Tomić i Bratislava Milić.

Autorsku ekipu predstave, pored reditelja čine scenograf, Aleksandar Denić, kostimograf, Tatjana Radišić, kompozitor, Aleksandar Srebrić, secenski pokret i pomoćnik reditelja Igor Damnjanović, aistent scenografa, Danilo Mlađenović i asitent kostimografa Katarina Filipović.

Nagrade je dodelio tročlani stručni žiri festivala u sastavu: Sanja Krstović, glumica Narodnog pozorišta Niš, Milan Pajić, glumac iz Beograda i Ljupčo Petruševski, glumac iz Skoplja.

Ove godine međunarodni festival se održao šesti put, trajao je 7 dana, a nastupilia su pozorišta iz Skoplja, Ohrida, Kumanova, Strumice, Niša i Zagreba, Organizator je Teatar Komedije, a pokrovitelj Opština Aerodrom i njen Gradonačelnik.

Dodeli nagrada prisustvovao je i ministar kulture Republike Severne Makedonije G-din Husni Ismaili i ujedno uručio nagrade za najbolju predstavu i režiju.

Predstava „Kneginja od Foli Beržera“ je svoju uspešnu premijeru imala u Nišu 14. maja ove godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije