Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

15. 11. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Zanimljiv ekološki program u petak u Pozorištu lutaka

U Pozorištu lutaka u petak, 15. novembra u 12.00 časova biće izveden program „Limenkica ulaznica - Vratimo čoveka prirodi“ Udruženja „Eko art“ iz Beograda a pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine. U okviru programa projekta biće izvedena i predstava Dečijeg pozorišta „Čarapa“ iz Beograda „Čudesna šuma“. Projekat „Limenkica ulaznica – Vratimo čoveka prirodi“ se sprovodi sa ciljem podizanja svesti dece predškolskog i školskog uzrasta o važnosti zaštite životne sredine i unapređenja njihovih znanja o reciklaži.

Deci će biti predstavljen model u kome reciklažni materijal ima svoju vrednost izraženu u vrednosti reciklažne, društveno-odgovorne valute - ALU-COIN-a. To je kovanica načinjena od aluminijuma koja na jednoj strani ima jedinstveni žig. Njega dobijaju donosioci pet praznih, iskorišćenih limenki i mogu ga koristiti kao sredstvo plaćanja isključivo u okviru programa. Jednim ALU-COIN-om „kupuju“ jednu ulaznicu, a sa više njih „kupuju“ olovke, torbe, knjige...

Male gledaoce sutra će dočekati maskota LI MEN, koji će ih uputiti na prihvatanje i presovanje donetih limenki i zamenu za ALU-COIN-e i njihovu zamenu za ulaznicu, ali i ostale zanimljive i korisne predmete u LIMENKICI-KNJIŽARICI i LIMENKICI-SVAŠTARICI.  Potom će moći da pogledaju kratki film o prirodnim staništima u Srbiji i izvodjenje predstave „Čudesna šuma“.

Projekat sprovode Udruženje građana „Eko art“ i Dečije pozorište  „Čarapa“ u produkciji „Škole plus“ d.o.o., a sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine Srbije. Za deset godina trajanja ove manifestacije, kroz nju je prošlo 70.000 dece i odraslih, održano je 300 programa u 56 gradova i mesta širom Srbije i prikupljeno je 500.000 limenki. Ponela je prvu nagradu za Najbolju neprofitnu kampanju 2014. god u Srbiji, po anketi  City magazina. Pozorište lutaka Niš je jedan od ovogodišnjih partnera projekta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage