Home  |  Kultura  |  Izložba idejnih radova za novu zgradu Narodnog muzeja u galeriji Sinagoga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

23. 06. 2020.

Izložba idejnih radova za novu zgradu Narodnog muzeja u galeriji Sinagoga

Nova zgrada Narodnog muzeja nalaziće se u Jeronimovoj ulici, u kući vladike Jeronima. U Galeriji Sinagoga u toku je izložba radova koji su stigli na Konkurs za izradu idejnog rešenja za izgradnju nove zgrade Narodnog muzeja Niš. Tu se može videti i pobednički rad.

Kako kažu u Narodnom muzeju, rad je trebalo da pomiri ono što je tradicionalno sa nečim novim i modernim. Takođe, trebalo je da predvidi i prostor za čuvanje, održavanje i izlaganje umetničkih predmeta i kulturne baštine, premeta iz zbirki arheologije, istorije, etnologije, istorije umetnosti i zbirki Stevana Sremca i Branka Miljkovića. Najavili su da će u sklopu Muzeja biti i biblioteka.

“Bilo je dobrih radova, ali jedino su dobitnici prvog mesta bili inovativni i izašli su iz nametnutih okvira. Takođe, jedino su oni ispunili sve uslove koje su bili predviđeni”, rekli su u Narodnom muzeju.

Autori pobedničkog rada su Dejan Miletić i Milan Vuković iz Beograda. Drugonagrađeni je rad Katarine Medar, dok je treće mesto osvojio Mladen Mitić. Dodeljena su i dva otkupa i jedno priznanje.

Raspisivač konkursa bila je gradska uprava Grada Niša, a sprovodilac Zavod za urbanizam Niša. Izložba je počela 17. juna, a trajaće do 28. juna.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage