Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

07. 09. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Predstava Cigani lete u nebo igraće se na otvorenom

Ljubitelji muzike i plesa imaće priliku da pogledaju izvođenje fragmenata iz mjuzikla Cigani lete u nebo, zakazano za sredu, 9. septembra sa početkom u 20:30h na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Broj karata je ograničen, a nošenje maski obavezno.

Ljubavna priča nastala iz pera Maksima Gorkog, rađena po motivima pripovetke Makar Čudra, prevedena  je na jezik pozorišta. Ona govori o tragičnoj sudbini lepotici Rade (Maja Vukojević Cvetković) i konjokradice Lojka Zobara (Aleksandar Marinković), uprkos velikoj ljubavi koju osećaju jedno prema drugom ne mogu da obuzdaju svoju divlju prirodu i želju za slobodom i parčetom neba.

Gorki je „svoje“ Cigane gradio prateći nesvakidašnju romantičnu ljubav Rade i Zobara kroz prostranu stepu Rusije. Naša želja je bila da njegove Cigane dopunimo čergama u kojima nema poniznih i slabih, gde su ljudi koji vole život, slobodu, pesmu, igru. Takvi Cigani jedino mogu „da lete u nebo“. Zemlja je za njih pretesna, navode iz pozorišta. 

Ruska ciganska tradicionalna muzika, puna naboja, uz koju igra i srce i telo, upotpunjuje ovu neponovljivu ljubavnu priču i svrstava je rame uz rame sa Romeom i Julijom, napomena je reditelja, Desimira Stanojevića.

Cena ulaznice je 300 dinara i može se kupiti svakog dana na blagajni pozorišta od 10 do 20h, subotom od 10 do 14h, kao i na dan izvođenja predstave na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, u vremenu od 19:30h do 20:30h.

Predstave Narodnog pozorišta u Nišu tokom meseca septembra biće održane pod vedrim nebom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage