Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

08. 09. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Neće biti Nišvila uživo

Prema najnovijoj odluci Gradskog štaba za vanredne situacije zabranjeno je održavanje velikih manifestacija. Pored ostalih, neće se održati Nišvil, Filmski susreti, NIMUS.

Zbog epidemije koronavirusa, više puta je menjan koncept i termin održavanja Nišvila. Deo programa bio je održan onlajn od 13. do 16. avgusta i pratilo ga je nekoliko desetina hiljada gledalaca. Bilo je najavljeno da će se deo programa održati u septembru pred gledaocima.

Prvobitna odluka bila je da se Nišvil održi pred 4.000 ljudi na platou Niške tvrđave na površini od 20.000 kvadratnih metara, što bi značilo da će se ispoštovati sve preventivne mere. Međutim, Republički krizni štab nije to dozvolio pa je odluka promenjena. Naime, odlučeno je da se ovaj festival održi od 17. do 20 septembra i da bude besplatan za 450 posetilaca na više lokacija. Trebalo je da svi prograni osim glavnog budu besplatni, a najviše posetilaca, čak 250, planirano je za Youth stage binu.

Krizni štab Grada Niša unapred je najavio da će sve veće manifestacije biti odložene, jer su takva okupljanja rizična. Dragana Sotirovski, gradonačenica i komandant Kriznog Štaba tada je izjavila da su mnoge značajne manifestacije u Srbiji otkazane pa da ne vidi zašto bi se rizikovali životi.

Prema najnovijoj odluci, zabranjeno je održavanje bilo koje velike manifestacije pa je tako izvesno da se Nišvil neće održati uživo, bar ove godine. Direktor Nišvila Ivan Blagojević trenutno je van zemlje i nije bio slobodan da odgovara na pitanja. Kada je reč o održavanju ovog festivala, više ćemo saznati već sutra.-

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage