Home  |  Kultura  |  Repertoar Pozorišta lutaka bogatiji za dve predstave do kraja godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

10. 09. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Repertoar Pozorišta lutaka bogatiji za dve predstave do kraja godine

Novu sezona u Pozorištu lutaka otvara nagrađena predstava Mala princeza, koja će se igrati na sceni pozorišta u nedelju 13. septembra sa početkom u 11.30h.

U novoj sezoni nas očekuje dosta toga, kaže Milica Radulović, direktorka Pozorišta lutaka i obećava dve premijere do kraja godine. Trenutno ne mogu da preciziram datume, jer su nam dva reditelji iz inostranstva u poslednjem momentu otkazala rad na predstavama, jedan zbog teške bolesti, a drugi zbog karantina, kaže Radulovićeva. Pored novih predstava koje će obogatiti repertoar, očekuju ih i brojni festivali.

Radujemo se festivalima jer osvajamo mnogobrojne nagrade na svakom od njih. Poslednjeg dana karantina, 7. maja na onjaln festivalu u Zapadnom Sarajevu dobili smo Grand pri za predstavu Snežna kraljica, priča Radulovićeva i dodaje da su ponosni na ovu nagradu jer ona oslikava borbu za kulturu u teškim vremenima.

Najavljuju učešće na tri predstojeća festivala u zemlji i reginu: Pozorište lutaka u septembru učestvuje na prestižnom festivalu u Subotici, a zatim i u Istočnom Sarajevu. U oktobru ih očekuje učešće na Međunarodnom festivalu u Banjaluci.

Pozivaju sve mališane i njihove roditelje da im se pridruže na otvaraju sezone i pogledaju Malu princezu. Predstava je rađena u režiji Aleksandra Kanjevca i govori o uobraženoj princezi, njenim proscima, mlinarevom sinu i jednom magarcu, o datim obećanjima i onome što ona sobom nose. Temelji se na glumačkoj i animatorskoj veštini. Odlikuje se živom i dopadljivom muzikom kao i dinamičnom i lepršavom igrom. Uloge tumače: Marija Cvetković, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković.

Predstava je 2019. godine osvojila nagradu na Dvadesetetom međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu Lutfest,  u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj. Osvojila je i nagradu za animaciju, za ples šeika kog u predstavi tumači Davorin Dinić.

Prilikom ulaska u pozorište posetiocima će biti izmerena telesna temperatura i izvršena definfekcija ruku. Nošenje maski prilikom ulaska u objekat i trajanja predstave je obavezno, kao i držanje socijalne distance.

Cena karata ostaje nepomenjena i u novoj sezoni. Za pojedinačne posete iznosi 200 dinara, dok je za grupne, organizovane posete škola i vrtića 150 dinara. Numeracija na kartama do daljeg neće važiti, već će publika pratiti uputstva osoblja i preporučeni raspored sedenja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage