Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

16. 09. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Promocija rukotvorina Nišavskog okruga

U prostorijama Turističkog informativnog centra u Obrenovićevoj 38, otvorena je prva stalna postavka etno izložbe Rukotvorine Nišavskog okruga, koja svedoči o bogatoj narodnoj tradiciji. Izložba ima za cilj promociju turističkih potencijala Juga, kroz predstavljanje rukotvorina i predmeta domaće radinosti kao nematerijalne kulturne baštine.

Dvanaest etno udruženja s Juga potpisalo je protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Niša sa idejom da promovišu i predstave tradicionalo nasleđe i privuku kako domaće tako i strane posetioce. Izložba pruža uvid u jednu minulu epohu i život srpkog seljaka, domaćina. Predstavlja isečak njegove svakodnevice, pa posetilac stiče utisak da se nalazi u tradicionalnoj srpskoj kući.

Na izložbi su predstavljene rukotvorine sledećih udruženja: Aktiv žena Niš, Etno art, Udruženje narodnog stvaralaštva Majka Nada, Udruženje za negovanje tradicije Višnja, Udruženje niških domaćina i domaćica iz Niša, Udruženje žena Kruna iz Niške banje, Udruženje žena Đerdap, Pasjača, Niš, Udruženje žena Milunka Savić, Malča, Niš, Ženska inicijativa za ravnopravnost ŽIR, Doljevac, Udruženje građana Radinost, Aleksinac, Udruženje za očuvanje tradicije Gorska vila, Svrljig.

Izložba je otvorena od ponedeljka do petka u terminu od 12h do 19h, subotom od 10h do 15h. Ulaz je besplatan za sve posetioce, a nošenje maski u zatvorenom prostoru je obavezno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage