Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

16. 09. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Septembarsko izdanje Nišvila ipak uživo na tri stejdža

Prateći program Nišvil džez festivala ipak će biti održan uživo, odlučeno je na sastanku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i organizatora Nišvila Ivana Blagojevića. Program će se održati od 17. do 21. septembra na tri bine. Program će biti održan besplatno za mali broj ljudi.

Biće postavljeno 20 stolica za posetioce, dok će prolaznici moći da uživaju u nastupima. Nastupi će se održati na Welcome stage-u, kod česme, Youth stage-u kod Nišvil džez muzeja i Movie i Kristina stage-u, takođe u centru grada.

Kako je istakla Sotirovski, sve manifestacije su odložene za sledeću godinu pa samim tim i Nišvil. Sredstva koja su odvojena za kulturu i pojedine manifestacije, koristiće se za tu namenu i tu ne postoje promene, rekla je ona. Naglasila je da će za kulturu biti vremena i da nesuglasica sa organizatorima Nišvila nema.

Organizator Nišvila Ivan Blagojević rekao je da bi pravljenje festivala za manje od 4000 ljudi bilo ekonomsko samoubistvo, ali da će u svakom slučaju ispoštovati najmlađe muzičare koji su se radovali nastupu na Nišvilu.

Muzički program biće izveden na dve bine, dok će filmski program biti izveden u centru grada u bioskopu na naduvavanje. Među filmovima se nalaze i oni nagrađeni na ovogodišnjem Nišvilu onlajn, a jedan od njih je i film reditelja Cerzarea Mangiokavala, koji je dobio nagradu za najbolju muziku. U pauzama između filmova pijanisti će svirati uz neme filmove u sklopu Kristina stejdža.

Blagojević je najavio i da će poseta Nišvil džez muzeju, u kome je otvorena nova postavka, biti besplatna u četiri dana, koliko traje program. U Gradskoj kući će 17. septembra Milošu Miši Krstiću, džez pijanisti i kompozitoru, od 17 sati biti dodeljena nagrada za životno delo. U isto vreme započeće i program na Welcome stejdžu, kod česme u centru grada.

Na Welcome strejdžu program će trajati od 17 do 19 sati, dok će na Youth stejdžu i Movie i Kristina stejdžu program trajati od 19 do 23 sata. Više informacija o nastupima možete naći na zvaničnoj stranici Nišvila.-

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage