Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

21. 09. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Likovna izložba Miloša Naskovića u Salonu 77

U prostorijama galerije Salon 77 u Tvrđavi, u utorak 22. septembra biće otvorena izložba pod nazivom Omaž Morskom ježu, likovnog umetnika Miloša Naskovića. Publika će imati prilike da se sretne sa autorom na samoj izložbi u vremenu od 17 do 19h.

Umetnik koristi kombinovane tehnike (ulje, akril, lak i pigment) u svojim radovima i kao podlogu za likovnu ekspresiju bira platno ili lesonit.

Kombinacijom postupaka (slikanje špahlom, prskanje i curenje boje), prepletima poteza i slikanih slojeva, upotrebom slikarskih i neslikarskih materijala, stvara dela naglašenih taktilnih vrednosti i razuđene slikane materije, bliska duhu apstraktnog ekspresionizma i gestualnog slikarstva. U vremenu različitih nesloboda, za Miloša Naskovića slikarstvo je oaza kreativne slobode a sam slikarski čin sredstvo izražavanja vlastitog unutrašnjeg glasa, misli i osećanja, navode u Galeriji savremene likovne umetnosti.

Miloš Nasković rođen je 1974. godine u Aleksincu. Završio je srednju Umetničku školu u Nišu, a potom diplomirao i magistrirao na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Doktorski umetnički projekat odbranio je pod mentorstvom prof. Biljane Vuković, na istom fakultetu 2015. godine. Radi kao profesor na Akademiji Vaspitačko-medicinskih strukovnih studija u Kruševcu, odsek Aleksinac. Učestvovao je na brojnim grupnim i priredio 10 samostalnih izložbi. Živi i stvara u Beogradu.

Kustos izložbe je Milica Todorović, muzejski savetnik.

Ljubitelji umetnosti izložbu mogu pogledati do 9. okobra, od 11 do 14h i od 16 do 20h svim danima sem ponedeljkom kada je zavorena za posetioce. Svi posetioci su dužni da nose maske u zatvorenom prosoru i pridržavaju se propisanih epidemioloških mera.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage