Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

22. 09. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Vlast i njena opozicija u sredu na repertoaru pozorišta

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta, u sredu 23. septembra biće odigrana predstava Vlast i njena opozicija sa početkom u 20.30h.

Predstava Vlast i njena opozicija fokusira se na političku stvarnost XXI veka,u kojoj marketinške agencije proučavajući javno mnjenje stvaraju imidž-političare; u veku u kome se glasačko telo  izjednačava sa publikom, a događaj nema vrednost ako nije bio propraćen u medijima.

Zato je u predstavi jedan od najvećih problema vlasti kako da pazari kvalitetnu i borbe dostojnu opoziciju, koju će podržati javno mnjenje. S druge strane su slobodoumni, misleći, nepotkupljivi intelektualci na rubu egzistencije, koji se nisu prodali zato što niko nije ni pokušao da ih kupi. A šta se dogodi kad se ponudi prava cena, gorka je komedija kojom se bavi Vlast i njena opozicija, navode iz Pozorišta.

Predstava je rađena po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Egona Savina. Uloge tumače: Aleksandar Marinković, Jasminka Hodžić, Nađa Nedović Tekinder, Dejan Cicmilović i Aleksandar Mihailović.

Naša predstava ne zastupa nijednu političku opciju. Naprotiv, ona je nastala iz prezira prema našoj političkoj stvarnosti, u kojoj su intelektualci postali sirotinja, a nemoralni vlast! Rugamo se još i ostrašćenosti, jeftinoći i prolaznosti naših uverenja!Ali, kao i svaku gorku komediju, pokreće nas ljubav prema svakom slabom, neodlučnom i nezaštićenom čoveku! Istakao je Egon Savin, reditelj.

Cena ulaznice iznosi 300,00 dinara, a posetioci su dužni da nose maske prilikom ulaska u Pozorište, kao i tokom trajanja predstave.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage