Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

12. 10. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Nik Kejv otvara 16. Slobodnu zonu

Filmski festival Slobodna zona biće održan od 5. do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival će svečano otvoriti svetska bioskopska premijera filma Idiot Prayer u bioskopu Cineplexx Niš u 19 časova. Karte su od danas u prodaji.

Muzički performans Nika Kejva snimljen je 19. juna neposredno po ukidanju karatina u Velikoj Brtitaniji sa minimalnom ekipom u praznoj sali dvorane Aleksandra u Londonu. Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace deo je trilogije koju čine filmovi 20.000 dana i Još jednom s emocijom.

Sam za klavirom jedan čovek razvejava tamu, rasteruje samoću.  Za nešto više od sat i po, bez podrške Bad Seeds-a, on za klavirom prolazi kroz sve faze karijere od najranijih albuma do najnovijeg Ghosteen ali i pesama nastalih u okviru benda Grinderman, navode organizatori i ističu da je Idiot Prayer je mnogo više od koncertnog filma. U njemu je sačuvan trenutak u vremenu koje će biti zapamćeno kao prelomno. Toj praznini u kojoj se iznenada našlo čitavo čovečanstvo obraća se Kejv u ovom nastupu.

Kejv sam kaže, navodi se u saopštenju,  da je toga junskog dana, sa tom ekipom, na tom neobičnom setu među toplomerima, zaštitnim maskama i kofama sredstava za dezinfekciju nastala „prelepa uspomena na vreme neizvesnosti." 

Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala Slobodna Zona biće tradicionalno održano u biokopima, a kao novinu festival će koristiti onlajn platformu KinoKauch preko koje će publika širom Srbije moći da prati program festivala (www.kinokauch.com) 

Program festivala će biti prikazan u Niškom kulturnom centru i biokopskoj dvorani Cineplexx-a. Od danas se mogu kupiti karte na biletarnici biokopa. 

Festival su podržali: Ministrastvo kulture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond i Movies That Metter.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage