Home  |  Kultura  |  Predstava Prvobitni instinkt ima za cilj podizanje svesti o različitosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

14. 10. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Predstava Prvobitni instinkt ima za cilj podizanje svesti o različitosti

Predstava Prvobitni instikt biće premijerno izvedena u petak, 16. septembra u velikoj sali Studenstkog kulturnog centra. Premijera je zatvorenog tipa, a široj publici će biti dotupna za vikend, 17. i 18. septembra preko Fejsbuk i Jutjub kanala.

,,Prvobitni instikt" je inspirisan romanom ,,Gospodar muva’’ Vilijema Goldina, a radnja predstave ,,Prvobitni instinkt’’ odvija se u skloništu nakon izbijanja nuklearne katastrofe.Naši junaci, čujući i gluvi, prinuđeni da ostave svoj život, navike i običaje, stvaraju novi jezik kojim će pokušati da se povežu i nastave da žive. Predstava govori o oslanjanju na intuiciju i nagon – bez reči, koristeći gest, mimiku i emocije, gde protagonisti ostvaruju vezui taj osećaj prenose gledaocu, kažu organizatori.

Uloge tumače: Jovana Živanović, Milica Đokić, Dragan Pavlović, Petar Ščepihin i NemanjaDimitrijević. Režiju potpisuju Mladen Milojković, koji je zadužen i za scenski pokret i Milica Lazarević, koja je zadužena za kameru i montažu. Kostime i scenografiju radila je Ivana Savić.

Predstava je sama po sebi jako specifična kao i sam rad na njoj. Pripreme za predstavu su zahtevale da naučimo znakovni jezik što je za mene bio izazov kaže Jovana Živanović glumica. Pred premijeru nije krila uzbuđenje, a sa nama je podelila svoja očekivanja: očekujem da predstava probudi emociju u ljudim, da povećamo svest o tome da postoje organizacija gluvih i da u Nišu postoje i gluve i nagluve osobe. Važno je da shvatimo da smo svi mi ljudi i da ne treba da se plašimo različitosti, već da prihvatimo jedni druge i naučimo da svi zajedno funkcionišemo u društvu.

Predstava je nastala u okviru projekta Teatar kulturne razmene. Projekat je prošle godine pobedio na  konkursu SUPERSTE CENTRIFUGA, koji je ujedno i njegov pokrovitelj. Partneri na projektu su Studenstki kulturni centar i Udruženje gluvih i nagluvih Niš. Autori projekta su Milica Lazarević, Mladen Milojković, Milica Bogdanović i Emilija Radovanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage