Home  |  Kultura  |  Predstava 1789. učestvuje na festivalu Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

15. 10. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Predstava 1789. učestvuje na festivalu Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru

U četvrtak , 15. oktobra na sceni Narodnog pozorišta biče odigrana predstava 1789. sa početkom u 20h. Istoimena predstava će biti izvedena na festivalu Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru, u ponedeljak, 19. septembra.

U našoj predstavi 1789. narod sa svojim patnjama i stremljenjima ostaje uvek u drugom planu. Bavimo se iznad svega vođama, jer bez njihovih odluka, jedna tako krvava i bespoštedna revolucija, kao što je bila Francuska, ne bi se dogodila. Predstava govori o moćnicima koji, slepi pred evidentnim dokazima da će celo društvo postradati u krvavom haosu, nisu u stanju da preduprede tragediju. Zaslepljeni sopstvenim ambicijama, snovima i željama survaju celokupnu zajednicu, i sebe same, u ponor. Neki od njih vođeni su ideologijom, drugi patriotizmom, treći osvetom ili čak opsesivnom ljubavlju, no svi zajedno dele istu sudbinu – nasilnu smrt koju nisu bili u stanju da predvide, kaže reditelj Hadi Kujić.

Dodaje da pozorište nije vremeplov i da su događaji plod mašte autora sa stvarnim likovima koji žive neke drugačije sudbine i odnose i da je Fancuska revolucija upotrebljena kao paradigma svakog prevrata.

Predstava je rađena po tekstu i režiji Hadija Kurića. Uloge tumače: Aleksandar Mihajlović, Sanja Krstović, Aleksandar Marinković, Danilo Petrović, Nađa Nedović Tekinder, Miloš Cvetković, Jovana Golubović i Bratislava Milić.

Broj posetilaca je organičen, a nošenje maski obavezno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage